Σπίτι από την αρχή


Θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να το αποκαλέσετε home, sweet home! Προς το παρόν αντικρίζετε κενά δωμάτια και άδειους τοίχους. Αυτό είναι το σπίτι που θα φιλοξενήσει τη ζωή σας ως ζευγάρι και στη συνέχεια ως οικογένεια. Νοικιασμένο ή ιδιόκτητο, το νέο σας σπίτι αποτελεί μια ακόμη πρόκληση και από κάπου πρέπει να αρχίσετε!

Μα πώς τα καταφέρνουν στις τηλεοπτικές εκπομπές και το φτιάχνουν μέσα σε μια εβδομάδα, αναρωτιέστε. Επιστρατεύουν πολλούς ειδικούς, είναι η απάντηση και αν δε φείδεσθε χρημάτων, η λύση ενός επαγγελματία διακοσμητή θα μπορούσε να αποτελεί τη λύση και για τη δική σας κατοικία. Αν πάλι προτιμάτε να έχει ο χώρος σας την προσωπική σας σφραγίδα, μπορείτε να αποταχθείτε τον πανικό και να πάρετε όσο χρόνο θέλετε μέχρι να τακτοποιήσετε και την παραμικρή οικιακή λεπτομέρεια.

Ένα υψηλό ποσοστό μελλόνυμφων ζευγαριών, επιλέγουν να συγκατοικήσουν πριν διαβούν το κατώφλι της εκκλησίας και στο διάστημα αυτό οργανώνουν την οικοσκευή τους, οπότε το κεφάλαιο «σπίτι» διαγράφεται από την μακριά λίστα των “to do” και απαλλαγμένοι από την υποχρέωση αυτή, επιδίδονται ξέγνοιαστα στις προετοιμασίες του γάμου αυτού καθ΄αυτού. Αν δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, χρειάζεστε ένα χρονοδιάγραμμα και ένα πρόγραμμα!

 

STEP BY STEP

Ξεκινήστε από τα πατρικά σας. Βάλτε σε χαρτοκιβώτια όλα εκείνα που θέλετε να πάρετε στο καινούριο σας σπιτικό: από δίσκους και βιβλία, άλμπουμ με φωτογραφίες, ρούχα και αναμνηστικά. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για ένα γερό ξεκαθάρισμα, ένα ξεσκαρτάρισμα του παρελθόντος που πρωτίστως η μαμά σας θα εκτιμήσει δεόντως! Χαρίστε όσα αποφασίσετε πως δε θα σας ακολουθήσουν στο έγγαμο βίο σας, σε κοινωφελή ιδρύματα ή βιβλιοθήκες.

Από το πατρικό σας, όμως, μπορείτε να επωφεληθείτε πολλαπλά. Ρωτήστε τους γονείς σας αν σας χαρίζουν ορισμένα έπιπλα, ειδικά αντίκες, ασημικά, σερβίτσια ή πίνακες, για να σας συντροφεύουν στο νέο σας σπίτι, εφ΄όσον αυτά ταιριάζουν με το διακοσμητικό πλάνο που έχετε καταλήξει με τον μέλλοντα σύζυγό σας. Θα συγκινηθούν και δε θα σας το αρνηθούν!

ΤΟ ΝΕΟ HOUSE STYLE

Οι τάσεις στη διακόσμηση τα τελευταία χρόνια είναι εκλεκτικά πολυσυλλεκτικές! Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Τίποτε δεν εξαιρείται, τίποτε δεν απαγορεύεται! Οι συνδυασμοί παλιού με καινούριο δημιουργούν ένα περιβάλλον οικειότητας, που απέχει από την αίσθηση του «βγαλμένα κατ’ ευθείαν από έκθεση επίπλων».

Για παράδειγμα, φανταστείτε τις χρυσές σκαλιστές πολυθρόνες της γιαγιάς ή της μαμάς σας, ξαναλουστραρισμένες ή ντεκαπαρισμένες και επενδυμένες με ένα νέο μοντέρνο ύφασμα! Αγνώριστες, κυριολεκτικά! Παλιές καρέκλες τραπεζαρίας με έντονο χρώμα στο ύφασμα του καθίσματος, ίδιες ή διαφορετικές μεταξύ τους, συνδυασμένες με ένα μοναστηριακό ή σε λιτές γραμμές τραπέζι από μέταλλο και γυαλί! Το μυστικό κρύβεται στη φαντασία σας και στο αρμονικό πάντρεμα των διαφορετικής εποχής επίπλων με γνώμονα ένα κοινό στοιχείο, π.χ. το χρώμα της ταπετσαρίας τους.

 

Πειραματιστείτε, ενημερωθείτε από τα περιοδικά διακόσμησης και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Η αρχή έγινε και τώρα θα γεμίσετε τα «κενά», αργά, μελετημένα και προσεκτικά, σεβόμενοι ο ένας το γούστο του άλλου!    MORE FOR YOU...

Τα πιο όμορφα πέπλα γάμου για το 2018

Τα πιο όμορφα πέπλα γάμου για το 2018

Πώς θα φορεθεί το 2018 ένα από τα αγαπημένα μας νυφικά αξεσουάρ?

Οι γλυκές… ετοιμασίες για το δωμάτιο του μωρού σας

Οι γλυκές… ετοιμασίες για το δωμάτιο του μωρού σας

Ανάμεσα στα πράγματα που απασχολούν τους μελλοντικούς γονείς είναι και το παιδικό δωμάτιο που μάλιστα αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή του νεογέννητου.

Σικ ιδέες για ένα χειμωνιάτικο πάρτι αρραβώνων

Σικ ιδέες για ένα χειμωνιάτικο πάρτι αρραβώνων

Απλά και μόνο επειδή κάνει κρύο έξω, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να οργανώσετε ένα cool πάρτι αρραβώνων!

Μπαλόνια στον γάμο σας: Πώς θα τα ενσωματώσετε στη μεγάλη μέρα

Μπαλόνια στον γάμο σας: Πώς θα τα ενσωματώσετε στη μεγάλη μέρα

Για μια στιγμή σκεφτείτε όλες τις υπέροχες εκδηλώσεις που συναντήσατε καθώς μεγαλώνατε – τι κοινό είχαν στη διακόσμηση; Τα μπαλόνια, φυσικά!

7+2 Τρόποι να ενσωματώσετε χριστουγεννιάτικες μπάλες στη διακόσμηση της μεγάλης μέρας

7+2 Τρόποι να ενσωματώσετε χριστουγεννιάτικες μπάλες στη διακόσμηση της μεγάλης μέρας

Για διπλά εορταστική διακόσμηση, χρησιμοποιήστε τις μπάλες του δέντρου στον χώρο της γαμήλιας δεξίωσης.

Ο σωστός καναπές για το σαλόνι σας

Ο σωστός καναπές για το σαλόνι σας

Είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του καθιστικού σας και πρέπει να του δώσετε την απαιτούμενη προσοχή.