Σπίτι από την αρχή


Θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να το αποκαλέσετε home, sweet home! Προς το παρόν αντικρίζετε κενά δωμάτια και άδειους τοίχους. Αυτό είναι το σπίτι που θα φιλοξενήσει τη ζωή σας ως ζευγάρι και στη συνέχεια ως οικογένεια. Νοικιασμένο ή ιδιόκτητο, το νέο σας σπίτι αποτελεί μια ακόμη πρόκληση και από κάπου πρέπει να αρχίσετε!

Μα πώς τα καταφέρνουν στις τηλεοπτικές εκπομπές και το φτιάχνουν μέσα σε μια εβδομάδα, αναρωτιέστε. Επιστρατεύουν πολλούς ειδικούς, είναι η απάντηση και αν δε φείδεσθε χρημάτων, η λύση ενός επαγγελματία διακοσμητή θα μπορούσε να αποτελεί τη λύση και για τη δική σας κατοικία. Αν πάλι προτιμάτε να έχει ο χώρος σας την προσωπική σας σφραγίδα, μπορείτε να αποταχθείτε τον πανικό και να πάρετε όσο χρόνο θέλετε μέχρι να τακτοποιήσετε και την παραμικρή οικιακή λεπτομέρεια.

Ένα υψηλό ποσοστό μελλόνυμφων ζευγαριών, επιλέγουν να συγκατοικήσουν πριν διαβούν το κατώφλι της εκκλησίας και στο διάστημα αυτό οργανώνουν την οικοσκευή τους, οπότε το κεφάλαιο «σπίτι» διαγράφεται από την μακριά λίστα των “to do” και απαλλαγμένοι από την υποχρέωση αυτή, επιδίδονται ξέγνοιαστα στις προετοιμασίες του γάμου αυτού καθ΄αυτού. Αν δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, χρειάζεστε ένα χρονοδιάγραμμα και ένα πρόγραμμα!

 

STEP BY STEP

Ξεκινήστε από τα πατρικά σας. Βάλτε σε χαρτοκιβώτια όλα εκείνα που θέλετε να πάρετε στο καινούριο σας σπιτικό: από δίσκους και βιβλία, άλμπουμ με φωτογραφίες, ρούχα και αναμνηστικά. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για ένα γερό ξεκαθάρισμα, ένα ξεσκαρτάρισμα του παρελθόντος που πρωτίστως η μαμά σας θα εκτιμήσει δεόντως! Χαρίστε όσα αποφασίσετε πως δε θα σας ακολουθήσουν στο έγγαμο βίο σας, σε κοινωφελή ιδρύματα ή βιβλιοθήκες.

Από το πατρικό σας, όμως, μπορείτε να επωφεληθείτε πολλαπλά. Ρωτήστε τους γονείς σας αν σας χαρίζουν ορισμένα έπιπλα, ειδικά αντίκες, ασημικά, σερβίτσια ή πίνακες, για να σας συντροφεύουν στο νέο σας σπίτι, εφ΄όσον αυτά ταιριάζουν με το διακοσμητικό πλάνο που έχετε καταλήξει με τον μέλλοντα σύζυγό σας. Θα συγκινηθούν και δε θα σας το αρνηθούν!

ΤΟ ΝΕΟ HOUSE STYLE

Οι τάσεις στη διακόσμηση τα τελευταία χρόνια είναι εκλεκτικά πολυσυλλεκτικές! Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Τίποτε δεν εξαιρείται, τίποτε δεν απαγορεύεται! Οι συνδυασμοί παλιού με καινούριο δημιουργούν ένα περιβάλλον οικειότητας, που απέχει από την αίσθηση του «βγαλμένα κατ’ ευθείαν από έκθεση επίπλων».

Για παράδειγμα, φανταστείτε τις χρυσές σκαλιστές πολυθρόνες της γιαγιάς ή της μαμάς σας, ξαναλουστραρισμένες ή ντεκαπαρισμένες και επενδυμένες με ένα νέο μοντέρνο ύφασμα! Αγνώριστες, κυριολεκτικά! Παλιές καρέκλες τραπεζαρίας με έντονο χρώμα στο ύφασμα του καθίσματος, ίδιες ή διαφορετικές μεταξύ τους, συνδυασμένες με ένα μοναστηριακό ή σε λιτές γραμμές τραπέζι από μέταλλο και γυαλί! Το μυστικό κρύβεται στη φαντασία σας και στο αρμονικό πάντρεμα των διαφορετικής εποχής επίπλων με γνώμονα ένα κοινό στοιχείο, π.χ. το χρώμα της ταπετσαρίας τους.

 

Πειραματιστείτε, ενημερωθείτε από τα περιοδικά διακόσμησης και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Η αρχή έγινε και τώρα θα γεμίσετε τα «κενά», αργά, μελετημένα και προσεκτικά, σεβόμενοι ο ένας το γούστο του άλλου!    MORE FOR YOU...

Ιδιαίτερα τακούνια για τη μεγάλη μέρα

Ιδιαίτερα τακούνια για τη μεγάλη μέρα

Με φτερά ή και με λουλούδια, αυτά τα ξεχωριστά παπούτσια θα κάνουν την ημέρα του γάμου σας ακόμη πιο μοναδική.

Οι 7 κορυφαίες τάσεις στα νυφικά για το 2018

Οι 7 κορυφαίες τάσεις στα νυφικά για το 2018

Ετοιμάζεστε να παντρευτείτε μέσα στον επόμενο χρόνο και ψάχνετε το κατάλληλο νυφικό? Αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

7 Υπέροχα Hairstyles για τα Παρανυφάκια

7 Υπέροχα Hairstyles για τα Παρανυφάκια

Ώρα να επικεντρωθείτε στις μικρούλες της μεγάλης μέρας!

New Life 2020 – Η πιο μεγάλη έκθεση γάμου και βάπτισης ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

New Life 2020 – Η πιο μεγάλη έκθεση γάμου και βάπτισης ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για άλλη μία χρονιά η μεγάλη έκθεση για το γάμο και τη βάπτιση NEW LIFE 2020 που πραγματοποιήθηκε από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 3 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.

Οδηγός επιβίωσης για την κουμπάρα

Οδηγός επιβίωσης για την κουμπάρα

Οι υποχρεώσεις πριν, κατά τη διάρκεια του γάμου και μετά.

Διακόσμηση του γαμήλιου τραπεζιού με θέμα το Μπαλέτο

Διακόσμηση του γαμήλιου τραπεζιού με θέμα το Μπαλέτο

Από πού θα πάρετε καλύτερη έμπνευση για να οργανώσετε μία σούπερ κομψή γαμήλια δεξίωση, αν όχι από τον κόσμο του μπαλέτου?