Τα tips των ειδικών για αψεγάδιαστο δέρμα τη μέρα του γάμου σας

Κατηγορία - Ομορφιά


Όλες οι νύφες θέλουν άψογο και λαμπερό δέρμα για τη μέρα του γάμου τους. Φυσικά και ο μακιγιέρ σας μπορεί να κάνει μαγικά, αλλά τις φωτογραφίες που ετοιμάζεται η νύφη τις σκεφτήκατε? Ένα από τα πιο διασκεδαστικά σημεία της μέρας είναι εκείνο το πρωινό που θα ετοιμάζεστε με την οικογένεια και τις κολλητές σας! O φωτογράφος θα είναι εκεί για να καταγράψει αυτές τις όμορφες στιγμές. Το δέρμα σας θα πρέπει να είναι στα καλύτερά του.

Αν δεν είστε και πολύ χαρούμενη με τη σκέψη να φωτογραφηθείτε χωρίς μακιγιάζ, τότε ίσως ήρθε η ώρα να πάρετε στα σοβαρά τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας πριν το γάμο. Οι παρακάτω συμβουλές θα ετοιμάσουν το δέρμα σας για τη μεγάλη μέρα. Έτσι, όταν φτάσει ο καιρός, θα αισθάνεστε υπέροχα στο δέρμα σας (ναι, ακόμη και χωρίς μακιγιάζ).

 

#1: Ξεκινήστε από νωρίς την περιποίηση της επιδερμίδας σας

Κάθε νύφη μπορεί να καταφέρει να έχει υπέροχο δέρμα τη μέρα του γάμου της. Το πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσετε από νωρίς για να αντιμετωπίσετε μεγάλες δερματικές ανησυχίες που μπορεί να έχετε. Μπορεί, για παράδειγμα, να μιλάμε για ακμή, δυσχρωμίες ή ρυτίδες. Ιδανικά, ξεκινήστε την περιποίηση του δέρματος έξι μήνες πριν τη μεγάλη μέρα (αν και πάντα πρέπει να προσέχουμε το δέρμα μας). Προγραμματίστε ένα ραντεβού με έναν δερματολόγο ή αισθητικό για να σας δώσει την κατάλληλη αγωγή που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους για το δέρμα σας.

 

#2: Κάντε επαγγελματικούς καθαρισμούς προσώπου

Μπορεί να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα, ωστόσο τα αποτελέσματα θα έχουν διάρκεια. Ο βαθύς καθαρισμός και η απολέπιση του επαγγελματικού καθαρισμού προσώπου δεν είναι εύκολο να γίνει από το σπίτι. Παράγοντες όπως είναι το στρες, οι ορμόνες, η διατροφή, μπορεί να επηρεάζουν το δέρμα σας και οι αισθητικοί μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες θεραπείες για να το επαναφέρουν.

 

#3: Να είστε συνεπείς στην περιποίηση του δέρματος από το σπίτι

Ακόμη και αν κάνετε επαγγελματικούς καθαρισμούς προσώπου, δεν γίνεται να περιμένετε θαύματα αν δεν προσέχετε κι εσείς το δέρμα σας. Η καθημερινή περιποίηση του δέρματος είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας αν θέλετε να πετύχετε λαμπερή και υγιή επιδερμίδα. Βρείτε τους κατάλληλους ορούς, σέρουμ και κρέμες για τις ανάγκες του δέρματός σας και παραμείνετε συνεπείς στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

 

#4: Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Ακούγεται απλό, αλλά είναι και αυτό που παραβλέπουμε συχνότερα. Η καλή και σωστή ενυδάτωση μέσα και έξω, θα βοηθήσει το δέρμα σας να είναι σφριγηλό και απαλό. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι η επιδερμίδα σας θα είναι πιο νεανική και το μακιγιάζ θα γλιστρά αβίαστα στο δέρμα σας τη μεγάλη μέρα. Θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό και καλό είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα με υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι ιδανικό για την ενυδάτωση του δέρματος.

 

#5: Αυτά που βάζουμε μέσα στο σώμα μας είναι εξίσου σημαντικά με αυτά που βάζουμε πάνω του

Ήδη γνωρίζετε ότι υπερτροφές όπως το λάχανο, το κακάο και τα βατόμουρα κάνουν καλό στο σώμα σας, αλλά ξέρατε ότι μπορούν να κάνουν και θαύματα για το δέρμα σας? Ό,τι τρώμε επηρεάζει άμεσα το δέρμα μας και καταστάσεις όπως είναι η ακμή. Μία υγιεινή διατροφή, πέρα από το ότι θα σας δίνει ενέργεια και θα κρατά το σώμα σας δυνατό, μπορεί και να κάνει το δέρμα σας πολύ πιο όμορφο και λαμπερό.

 

by Βάσια Καττή