Γάμος και βάπτιση μαζί: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Τόσο ο γάμος, όσο και η βάπτιση ενός παιδιού, είναι από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή των ανθρώπων που φυσικά έχουν το δικαίωμα να τα γιορτάσουν όπως αυτοί επιθυμούν. Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε βάπτιση και γάμο μαζί, παρακάτω θα βρείτε όσα χρειάζεστε για να οργανωθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα για να εξοικονομήσετε και χρόνο και χρήματα, έτσι ώστε να απολαύσετε την πολύτιμη αυτή ημέρα!

 

Γιατί να κάνετε γάμο και βάπτιση μαζί

Πολλοί επιλέγουν να κάνουν γάμο και βάπτιση μαζί μετά τον αναπάντεχο ερχομός ενός μωρού που βιάζεται να δει τους γονείς του και εμφανίζεται πριν τον γάμο.  Ένας ακόμη λόγος που η λεγόμενη «γαμοβάπτιση» γίνεται τάση, είναι η οικονομική κρίση. Αν κάνετε δύο μυστήρια σε ένα και μία δεξίωση για να γιορτάσετε δύο υπέροχα γεγονότα στη ζωή σας, τότε θα γλιτώσετε πολλά χρήματα, τα οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε αλλού, αφού μία οικογένεια έχει πολλά έξοδα. Ο στολισμός είναι ένας, η δεξίωση κοινή, τα προσκλητήρια επίσης και είναι μία λύση που συμφέρει από όλες τις απόψεις.

 

Ο γάμος πριν από τη βάπτιση

Ο γάμος θα πρέπει να προηγηθεί και αμέσως μετά να γίνει η βάπτιση του μικρού σας. Από πριν θα πρέπει να έχετε βρει κάποιον να προσέχει το μωρό κατά τη διάρκεια του πρώτου μυστηρίου. Καλό είναι το παιδί να είναι στο καρότσι του και να ξεκουράζεται την ώρα του γάμου, γιατί τα δυο μυστήρια μαζί θα διαρκέσουν τουλάχιστον μιάμιση ώρα. 

 

Το νυφικό

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας καθησυχάσουμε: Το νυφικό σας θα είναι εκείνο που είχατε ονειρευτεί χωρίς περιορισμούς. Καλό είναι, βέβαια, να είναι λίγο άνετο μιας και είστε μανούλα και γιατί με αυτό θα είστε και στην βάπτιση. Και μην ανησυχείτε για τίποτα. Ακόμη και αν δεν έχετε προλάβει να χάσετε τα παραπανίσια κιλά της εγκυμοσύνης, οι ειδικοί στους οίκους νυφικών θα φροντίσουν να καλύψουν τις ατέλειες και να δείχνετε άψογες. Αυτή είναι η μέρα σας, η μέρα που η οικογένειά σας ενώνεται για πάντα και πρέπει να είστε και να νιώθετε πιο όμορφη από ποτέ!

 

Τα προσκλητήρια

Σχετικά με την πρόσκληση για γάμο και βάπτιση μαζί, οι επιλογές ποικίλουν. Μπορείτε να έχετε δύο διαφορετικά προσκλητήρια στον ίδιο φάκελο ή ένα προσκλητήριο με δυο διαφορετικά κείμενα. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε ένα κείμενο, το οποίο θα αναφέρει και τα δυο μυστήρια. Αυτή είναι και η πιο συνηθισμένη επιλογή.

 

Οι μπομπονιέρες

Και πάλι, οι μπομπονιέρες μπορούν να είναι κοινές ή, εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε διαφορετικές για το γάμο και τη βάπτιση. Αν θέλετε, μπορείτε να τις μοιράσετε στο τέλος και των δύο μυστηρίων ή να τις τοποθετήσετε στα τραπέζια της δεξίωσης.

 

Η δεξίωση

Αφού η δεξίωση θα είναι κοινή και το μενού θα πρέπει να είναι τόσο για γάμο, όσο και για βάπτιση. Μία καλή ιδέα είναι να επιλέξετε μπουφέ για το μενού της δεξίωσης και να ζητήσετε ένα τμήμα του να είναι με παιδικούς μεζέδες, τους οποίους θα λατρέψουν οι μικροί σας καλεσμένοι. Η γαμήλια τούρτα μπορεί να ξεφεύγει από την κλασική λευκή και να διαθέτει χρωματιστές πινελιές. Να αναφέρουμε, βέβαια, ότι στην δεξίωση καλό θα ήταν να υπάρχουν και γλυκάκια για τα παιδιά, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στη δεξίωση της βάπτισης.

 

Τέλος, απολαύστε τη σημαντική αυτή μέρα. Σήμερα παντρεύεστε τον άνθρωπο της ζωής σας και βαπτίζετε τον μικρό σας άγγελο. Οι στιγμές που θα ζήσετε είναι σίγουρα ανεκτίμητες...

 

by Βάσια Καττή

.MORE FOR YOU...

Αυτά είναι τα καλύτερα νέα, ξένα τραγούδια για τη δεξίωση του γάμου σας

Αυτά είναι τα καλύτερα νέα, ξένα τραγούδια για τη δεξίωση του γάμου σας

Γαμήλιο πάρτι χωρίς μουσική δεν θα μπορούσε να υπάρχει. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει στην επιλογή των τραγουδιών που θα «σημαδέψουν» τη μεγάλη μέρα.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν θέλετε να αναβάλλετε τον γάμο σας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν θέλετε να αναβάλλετε τον γάμο σας

Αποφασίσατε να αναβάλλετε τον γάμο σας λόγω του Covid-19 αλλά δεν ξέρετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε? Συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Το αστέρι της ζωής σας!

Το αστέρι της ζωής σας!

Σε ποιο ζώδιο ανήκει ο άντρας της ζωής σας! Είτε πιστεύετε στα ζώδια, είτε όχι, θα ανακαλύψετε πως και οι 12 είναι υπέροχοι!

Οι τρεις καλύτερες ιδέες για τη διακόσμηση ενός χειμωνιάτικου γάμου

Οι τρεις καλύτερες ιδέες για τη διακόσμηση ενός χειμωνιάτικου γάμου

Ο Χειμώνας πλησιάζει και έχουμε μερικές πολύ όμορφες ιδέες αν σχεδιάζετε να παντρευτείτε την πιο ατμοσφαιρική εποχή του χρόνου.

10 ιδέες για να διακοσμήστε το γάμο σας χρησιμοποιώντας ανανάδες

10 ιδέες για να διακοσμήστε το γάμο σας χρησιμοποιώντας ανανάδες

Τολμήστε κάτι διαφορετικό και κάντε τους ανανάδες το κυρίαρχο μοτίβο στη διακόσμηση του γάμου σας!

Ένας boho, cool γάμος: Ο Γιώργος Χρανιώτης παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του

Ένας boho, cool γάμος: Ο Γιώργος Χρανιώτης παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του

Όλες οι λεπτομέρειες του boho γάμου του «Χρα» του Survivor με την Γεωργία Αβασκαντήρα.