Γάμος και βάπτιση μαζί: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Τόσο ο γάμος, όσο και η βάπτιση ενός παιδιού, είναι από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή των ανθρώπων που φυσικά έχουν το δικαίωμα να τα γιορτάσουν όπως αυτοί επιθυμούν. Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε βάπτιση και γάμο μαζί, παρακάτω θα βρείτε όσα χρειάζεστε για να οργανωθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα για να εξοικονομήσετε και χρόνο και χρήματα, έτσι ώστε να απολαύσετε την πολύτιμη αυτή ημέρα!

 

Γιατί να κάνετε γάμο και βάπτιση μαζί

Πολλοί επιλέγουν να κάνουν γάμο και βάπτιση μαζί μετά τον αναπάντεχο ερχομός ενός μωρού που βιάζεται να δει τους γονείς του και εμφανίζεται πριν τον γάμο.  Ένας ακόμη λόγος που η λεγόμενη «γαμοβάπτιση» γίνεται τάση, είναι η οικονομική κρίση. Αν κάνετε δύο μυστήρια σε ένα και μία δεξίωση για να γιορτάσετε δύο υπέροχα γεγονότα στη ζωή σας, τότε θα γλιτώσετε πολλά χρήματα, τα οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε αλλού, αφού μία οικογένεια έχει πολλά έξοδα. Ο στολισμός είναι ένας, η δεξίωση κοινή, τα προσκλητήρια επίσης και είναι μία λύση που συμφέρει από όλες τις απόψεις.

 

Ο γάμος πριν από τη βάπτιση

Ο γάμος θα πρέπει να προηγηθεί και αμέσως μετά να γίνει η βάπτιση του μικρού σας. Από πριν θα πρέπει να έχετε βρει κάποιον να προσέχει το μωρό κατά τη διάρκεια του πρώτου μυστηρίου. Καλό είναι το παιδί να είναι στο καρότσι του και να ξεκουράζεται την ώρα του γάμου, γιατί τα δυο μυστήρια μαζί θα διαρκέσουν τουλάχιστον μιάμιση ώρα. 

 

Το νυφικό

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας καθησυχάσουμε: Το νυφικό σας θα είναι εκείνο που είχατε ονειρευτεί χωρίς περιορισμούς. Καλό είναι, βέβαια, να είναι λίγο άνετο μιας και είστε μανούλα και γιατί με αυτό θα είστε και στην βάπτιση. Και μην ανησυχείτε για τίποτα. Ακόμη και αν δεν έχετε προλάβει να χάσετε τα παραπανίσια κιλά της εγκυμοσύνης, οι ειδικοί στους οίκους νυφικών θα φροντίσουν να καλύψουν τις ατέλειες και να δείχνετε άψογες. Αυτή είναι η μέρα σας, η μέρα που η οικογένειά σας ενώνεται για πάντα και πρέπει να είστε και να νιώθετε πιο όμορφη από ποτέ!

 

Τα προσκλητήρια

Σχετικά με την πρόσκληση για γάμο και βάπτιση μαζί, οι επιλογές ποικίλουν. Μπορείτε να έχετε δύο διαφορετικά προσκλητήρια στον ίδιο φάκελο ή ένα προσκλητήριο με δυο διαφορετικά κείμενα. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε ένα κείμενο, το οποίο θα αναφέρει και τα δυο μυστήρια. Αυτή είναι και η πιο συνηθισμένη επιλογή.

 

Οι μπομπονιέρες

Και πάλι, οι μπομπονιέρες μπορούν να είναι κοινές ή, εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε διαφορετικές για το γάμο και τη βάπτιση. Αν θέλετε, μπορείτε να τις μοιράσετε στο τέλος και των δύο μυστηρίων ή να τις τοποθετήσετε στα τραπέζια της δεξίωσης.

 

Η δεξίωση

Αφού η δεξίωση θα είναι κοινή και το μενού θα πρέπει να είναι τόσο για γάμο, όσο και για βάπτιση. Μία καλή ιδέα είναι να επιλέξετε μπουφέ για το μενού της δεξίωσης και να ζητήσετε ένα τμήμα του να είναι με παιδικούς μεζέδες, τους οποίους θα λατρέψουν οι μικροί σας καλεσμένοι. Η γαμήλια τούρτα μπορεί να ξεφεύγει από την κλασική λευκή και να διαθέτει χρωματιστές πινελιές. Να αναφέρουμε, βέβαια, ότι στην δεξίωση καλό θα ήταν να υπάρχουν και γλυκάκια για τα παιδιά, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στη δεξίωση της βάπτισης.

 

Τέλος, απολαύστε τη σημαντική αυτή μέρα. Σήμερα παντρεύεστε τον άνθρωπο της ζωής σας και βαπτίζετε τον μικρό σας άγγελο. Οι στιγμές που θα ζήσετε είναι σίγουρα ανεκτίμητες...

 

by Βάσια ΚαττήMORE FOR YOU...

7+2 Hairstyles για την Κουμπάρα

7+2 Hairstyles για την Κουμπάρα

Υπέροχες ιδέες για το χτένισμα της κουμπάρας.

Γαμήλιο savoir vivre

Γαμήλιο savoir vivre

Είναι αυτονόητο πως καθαυτή η πρόσκληση σε γάμο αποτελεί μια τιμητική χειρονομία. Αποδεχτείτε την και ενδυθείτε τον κοινωνικό σας ρόλο!

Στέφανος Καπίνο – Μιρκέτα Βιδάλη: Όλες οι λεπτομέρειες του παραμυθένιου γάμου τους

Στέφανος Καπίνο – Μιρκέτα Βιδάλη: Όλες οι λεπτομέρειες του παραμυθένιου γάμου τους

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν ο ποδοσφαιριστής Στέφανος Καπίνο και η σχεδιάστρια μόδας Μιρκέτα Βιδάλη.

Ο ονειρικός γάμος της Δούκισσας Νομικού στη Μύκονο

Ο ονειρικός γάμος της Δούκισσας Νομικού στη Μύκονο

Όλες οι λεπτομέρειες για τον γάμο της χρονιάς!

Διακόσμηση γαμήλιας δεξίωσης με έμπνευση από την έρημο

Διακόσμηση γαμήλιας δεξίωσης με έμπνευση από την έρημο

Μικρά διακοσμητικά στοιχεία -όπως κάκτοι- εμπνευσμένα από την έρημο. Ο συνδυασμός των χρωμάτων θα δώσει άλλο touch στη διακόσμηση.

Το αστέρι της ζωής σας!

Το αστέρι της ζωής σας!

Σε ποιο ζώδιο ανήκει ο άντρας της ζωής σας! Είτε πιστεύετε στα ζώδια, είτε όχι, θα ανακαλύψετε πως και οι 12 είναι υπέροχοι!