Seating, σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες


Μπορεί να έχετε σκεφτεί τα πάντα, μπορεί να έχετε καλύψει κάθε ενδεχόμενο, μπορεί να μεριμνήσατε για την παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά και πάλι δεν είστε ασφαλείς! Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της γαμήλιας δεξίωσης κρύβεται στο ποιος κάθεται με ποιόν, πού και γιατί! Αποφύγετε δυσαρέσκειες, σκηνές διαμαρτυρίας και after σχολιασμούς δίνοντας το χρόνο και τη προσοχή που χρειάζεται στο seating!

WC είναι κοντά στα τραπέζια, θα χάσετε λίγο από το εμβαδόν για να τον αποκλείσετε με ένα στολισμένο παραβάν ή μια άλλη διακοσμητική σύνθεση και θα αφήσετε λίγα μέτρα απόσταση έως το πρώτο τραπέζι.

 

Παραδοσιακά, το τραπέζι των νεονύμφων, των κουμπάρων και των οικογενειών τους, τοποθετείται σε κεντρικό και περίοπτο σημείο. Αυτό σημαίνει πως δεν επιτρέπεται να έχετε πλάτες γυρισμένες σε κανέναν: καθαρή αγένεια! Με βάση λοιπόν το δικό σας τραπέζι, σχεδιάστε με μολύβι και χαρτί, τις ροτόντες και μοιράστε τους προσκεκλημένους σας. Οι κοντινοί συγγενείς και οι «υψηλοί» προσκεκλημένοι των γονέων και των κουμπάρων θα στοιχιστούν σε τραπέζια πολύ κοντά στο δικό σας. Οι υπόλοιποι θα μοιραστούν αναλόγως. Φανταστείτε το σε διάταξη ακτίνας για να διευκολυνθείτε.

 

Τώρα εκείνα τα μαθήματα γεωμετρίας θα σας φανούν χρήσιμα: πού βρίσκεται η πίστα; Θα έχουν όλοι οπτική επαφή με τα τεκταινόμενα σε αυτήν; Θα έχουν εύκολη πρόσβαση για να χορέψουν; Φροντίστε γύρω από την πίστα να καθίσουν οι πιο «γλεντζέδες» φίλοι και συγγενείς για να δώσουν το έναυσμα για κέφι!

 

Η απόσταση των τραπεζιών από τους μπουφέδες, δεν πρέπει να είναι προτεραιότητά σας, με μία εξαίρεση: αν υπάρχουν ηλικιωμένοι ή καλεσμένοι με προβλήματα μετακίνησης. Τότε, τους τοποθετείτε κοντά στον μπουφέ, αν έχετε επιλέξει αυτόν τον τρόπο ή ορίζετε έναν σερβιτόρο μόνον για αυτούς και του δίνετε οδηγίες να τους σερβίρει.

 

Αν υπάρχουν παιδιά, θα τους δώσετε ένα ή περισσότερα τραπέζια στο βάθος και στην άκρη του χώρου, οπότε και οι σερβιτόροι θα ξέρουν πού πηγαίνει το ειδικό μενού και οι γονείς τους θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη σε συγκεκριμένο σημείο. Μία εξάλλου σημαντική παράμετρος στην επιλογή του χώρου της δεξίωσης είναι αν διαθέτει ειδική αίθουσα για παιχνίδι, ύπνο των μικρότερων, animateur ή προσωπικό που θα φροντίζει να παραμείνουν απασχολημένα και ήσυχα!!!

 

 

 

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΕΣ

 

Εννοείται πως το δεύτερο σκέλος του seating είναι και το ποιο σημαντικό.

 

Εκτός από τα ζευγάρια υπάρχου και αυτοί που θα έρθουν μόνοι. Χωρίς τον plus one που έλεγαν και στο Sex& the City! Τους singles λοιπόν, τους «δένετε» σε ροτόντες με ζευγάρια που τους συνδέει κάτι-η ηλικία, το επάγγελμα, τα κοινά ενδιαφέροντα ή οι δεσμοί αίματος.

 

Φροντίστε να πληροφορηθείτε από τις μητέρες σας, ποιοι τυχόν συγγενείς δεν έχουν αγαθές σχέσεις μεταξύ τους και τοποθετήστε τους σε διαφορετικές ροτόντες και σε απόσταση ασφαλείας τους μεν από τους δε. Δε θέλετε να ξυπνήσουν….βεντέτες την πιο όμορφη βραδιά της ζωής σας!

 

Στη συνέχεια της βραδιάς, πιθανότατα όλα θα αλλάξουν! Κάποιοι θα φύγουν νωρίτερα (όσοι έχουν παιδιά ή οι πιο ηλικιωμένοι), κάποιοι θα δουν έναν φίλο ή γνωστό και θα μετακομίσουν στο τραπέζι του για λίγο κους-κους, κάποιοι δε θα εγκαταλείψουν την πίστα καθόλου!

 

Μπορείτε να ορίσετε (τα γραφεία οργάνωσης γάμων διαθέτουν έμπειρο προσωπικό γι΄αυτήν τη δουλειά) ένα ή δύο άτομα από τις οικογένειές σας υπεύθυνα για το seating. Θα υποδέχονται τους καλεσμένους στην είσοδο, θα τους αναγνωρίζουν και θα ακολουθούν πιστά το σχεδιάγραμμα που κρατούν στα χέρια τους με το ποιος κάθεται πού. Οι σερβιτόροι μπορούν να παίξουν το ρόλο του ταξιθέτη και να προσανατολίζουν τους καλεσμένους σας κατά πού πέφτει το τραπέζι 12 π.χ.

 

Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε αρίθμηση που υποδηλώνει κατάταξη π.χ. Α1, Α2, Α17 και Β1, Β4, Β15, γιατί πιθανόν να εκληφθεί ως αξιολόγηση…

 

Φυσικά απουσιάζει το νούμερο 13 από την αρίθμηση των τραπεζιών, αν είστε προληπτικοί!

 

 

 

">MORE FOR YOU...

Διακόσμηση της γαμήλιας δεξίωσης με εσπεριδοειδή

Διακόσμηση της γαμήλιας δεξίωσης με εσπεριδοειδή

Ιδέες διακόσμησης με εσπεριδοειδή που σίγουρα θα αγαπήσετε.

Ο σωστός καναπές για το σαλόνι σας

Ο σωστός καναπές για το σαλόνι σας

Είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του καθιστικού σας και πρέπει να του δώσετε την απαιτούμενη προσοχή.

Ποιος πληρώνει την νύφη;

Ποιος πληρώνει την νύφη;

Aπό την εποχή της προίκας, ο γαμπρός πληρώνει τη νύφη! Όμως χάρη στα ελληνικά ήθη και έθιμα, το budget του γάμου μοιράζεται σε περισσότερους

10 ιδέες για να διακοσμήστε το γάμο σας χρησιμοποιώντας ανανάδες

10 ιδέες για να διακοσμήστε το γάμο σας χρησιμοποιώντας ανανάδες

Τολμήστε κάτι διαφορετικό και κάντε τους ανανάδες το κυρίαρχο μοτίβο στη διακόσμηση του γάμου σας!

Ένας γάμος τα Χριστούγεννα

Ένας γάμος τα Χριστούγεννα

Δεν υπάρχει πιο όμορφη περίοδος από την εποχή που όλα είναι στολισμένα χριστουγεννιάτικα! Οργανώστε έναν γάμο κομψό, ζεστό και ρομαντικό.

Νυφικό... με ιστορία

Νυφικό... με ιστορία

Το πιο πολύτιμο ένδυμα στη ζωή μιας γυναίκας, το νυφικό, δεν έχει μόνον τούλια και δαντέλες αλλά και…μακριά ιστορία!