Seating, σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες


Μπορεί να έχετε σκεφτεί τα πάντα, μπορεί να έχετε καλύψει κάθε ενδεχόμενο, μπορεί να μεριμνήσατε για την παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά και πάλι δεν είστε ασφαλείς! Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της γαμήλιας δεξίωσης κρύβεται στο ποιος κάθεται με ποιόν, πού και γιατί! Αποφύγετε δυσαρέσκειες, σκηνές διαμαρτυρίας και after σχολιασμούς δίνοντας το χρόνο και τη προσοχή που χρειάζεται στο seating!

WC είναι κοντά στα τραπέζια, θα χάσετε λίγο από το εμβαδόν για να τον αποκλείσετε με ένα στολισμένο παραβάν ή μια άλλη διακοσμητική σύνθεση και θα αφήσετε λίγα μέτρα απόσταση έως το πρώτο τραπέζι.

 

Παραδοσιακά, το τραπέζι των νεονύμφων, των κουμπάρων και των οικογενειών τους, τοποθετείται σε κεντρικό και περίοπτο σημείο. Αυτό σημαίνει πως δεν επιτρέπεται να έχετε πλάτες γυρισμένες σε κανέναν: καθαρή αγένεια! Με βάση λοιπόν το δικό σας τραπέζι, σχεδιάστε με μολύβι και χαρτί, τις ροτόντες και μοιράστε τους προσκεκλημένους σας. Οι κοντινοί συγγενείς και οι «υψηλοί» προσκεκλημένοι των γονέων και των κουμπάρων θα στοιχιστούν σε τραπέζια πολύ κοντά στο δικό σας. Οι υπόλοιποι θα μοιραστούν αναλόγως. Φανταστείτε το σε διάταξη ακτίνας για να διευκολυνθείτε.

 

Τώρα εκείνα τα μαθήματα γεωμετρίας θα σας φανούν χρήσιμα: πού βρίσκεται η πίστα; Θα έχουν όλοι οπτική επαφή με τα τεκταινόμενα σε αυτήν; Θα έχουν εύκολη πρόσβαση για να χορέψουν; Φροντίστε γύρω από την πίστα να καθίσουν οι πιο «γλεντζέδες» φίλοι και συγγενείς για να δώσουν το έναυσμα για κέφι!

 

Η απόσταση των τραπεζιών από τους μπουφέδες, δεν πρέπει να είναι προτεραιότητά σας, με μία εξαίρεση: αν υπάρχουν ηλικιωμένοι ή καλεσμένοι με προβλήματα μετακίνησης. Τότε, τους τοποθετείτε κοντά στον μπουφέ, αν έχετε επιλέξει αυτόν τον τρόπο ή ορίζετε έναν σερβιτόρο μόνον για αυτούς και του δίνετε οδηγίες να τους σερβίρει.

 

Αν υπάρχουν παιδιά, θα τους δώσετε ένα ή περισσότερα τραπέζια στο βάθος και στην άκρη του χώρου, οπότε και οι σερβιτόροι θα ξέρουν πού πηγαίνει το ειδικό μενού και οι γονείς τους θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη σε συγκεκριμένο σημείο. Μία εξάλλου σημαντική παράμετρος στην επιλογή του χώρου της δεξίωσης είναι αν διαθέτει ειδική αίθουσα για παιχνίδι, ύπνο των μικρότερων, animateur ή προσωπικό που θα φροντίζει να παραμείνουν απασχολημένα και ήσυχα!!!

 

 

 

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΕΣ

 

Εννοείται πως το δεύτερο σκέλος του seating είναι και το ποιο σημαντικό.

 

Εκτός από τα ζευγάρια υπάρχου και αυτοί που θα έρθουν μόνοι. Χωρίς τον plus one που έλεγαν και στο Sex& the City! Τους singles λοιπόν, τους «δένετε» σε ροτόντες με ζευγάρια που τους συνδέει κάτι-η ηλικία, το επάγγελμα, τα κοινά ενδιαφέροντα ή οι δεσμοί αίματος.

 

Φροντίστε να πληροφορηθείτε από τις μητέρες σας, ποιοι τυχόν συγγενείς δεν έχουν αγαθές σχέσεις μεταξύ τους και τοποθετήστε τους σε διαφορετικές ροτόντες και σε απόσταση ασφαλείας τους μεν από τους δε. Δε θέλετε να ξυπνήσουν….βεντέτες την πιο όμορφη βραδιά της ζωής σας!

 

Στη συνέχεια της βραδιάς, πιθανότατα όλα θα αλλάξουν! Κάποιοι θα φύγουν νωρίτερα (όσοι έχουν παιδιά ή οι πιο ηλικιωμένοι), κάποιοι θα δουν έναν φίλο ή γνωστό και θα μετακομίσουν στο τραπέζι του για λίγο κους-κους, κάποιοι δε θα εγκαταλείψουν την πίστα καθόλου!

 

Μπορείτε να ορίσετε (τα γραφεία οργάνωσης γάμων διαθέτουν έμπειρο προσωπικό γι΄αυτήν τη δουλειά) ένα ή δύο άτομα από τις οικογένειές σας υπεύθυνα για το seating. Θα υποδέχονται τους καλεσμένους στην είσοδο, θα τους αναγνωρίζουν και θα ακολουθούν πιστά το σχεδιάγραμμα που κρατούν στα χέρια τους με το ποιος κάθεται πού. Οι σερβιτόροι μπορούν να παίξουν το ρόλο του ταξιθέτη και να προσανατολίζουν τους καλεσμένους σας κατά πού πέφτει το τραπέζι 12 π.χ.

 

Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε αρίθμηση που υποδηλώνει κατάταξη π.χ. Α1, Α2, Α17 και Β1, Β4, Β15, γιατί πιθανόν να εκληφθεί ως αξιολόγηση…

 

Φυσικά απουσιάζει το νούμερο 13 από την αρίθμηση των τραπεζιών, αν είστε προληπτικοί!

 

 

 

">MORE FOR YOU...

Floral βάπτιση κοριτσιού με λεβάντα και τριαντάφυλλα

Floral βάπτιση κοριτσιού με λεβάντα και τριαντάφυλλα

Αν ονειρεύεστε μία ρομαντική βάπτιση για τη μικρούλα σας, αυτό είναι το κατάλληλο άρθρο για εσάς!

Η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα του 2018 – Πώς θα το ενσωματώσετε στον γάμο σας

Η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα του 2018 – Πώς θα το ενσωματώσετε στον γάμο σας

Ήδη βλέπουμε το συγκεκριμένο χρώμα να κάνει την εμφάνισή του στη γαμήλια διακόσμηση.

Βελούδινα αξεσουάρ για έναν χειμωνιάτικο γάμο

Βελούδινα αξεσουάρ για έναν χειμωνιάτικο γάμο

Το βελούδο είναι ένα υλικό πλούσιο, πολυτελές, κλασικό και να που φέτος το βρίσκουμε ανάμεσα στα πιο μοντέρνα και, φυσικά, κατάλληλα για την ημέρα του γάμου.

Ιδιαίτερα τακούνια για τη μεγάλη μέρα

Ιδιαίτερα τακούνια για τη μεγάλη μέρα

Με φτερά ή και με λουλούδια, αυτά τα ξεχωριστά παπούτσια θα κάνουν την ημέρα του γάμου σας ακόμη πιο μοναδική.

Σάκης Ρουβάς – Κάτια Ζυγούλη: Οι λεπτομέρειες του μεγάλου γάμου της χρονιάς

Σάκης Ρουβάς – Κάτια Ζυγούλη: Οι λεπτομέρειες του μεγάλου γάμου της χρονιάς

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη, μετά από 13 χρόνια κοινής πορείας και τέσσερα παιδιά ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Οι 7 κορυφαίες τάσεις στα νυφικά για το 2018

Οι 7 κορυφαίες τάσεις στα νυφικά για το 2018

Ετοιμάζεστε να παντρευτείτε μέσα στον επόμενο χρόνο και ψάχνετε το κατάλληλο νυφικό? Αυτό το άρθρο είναι για εσάς.