Οδηγός επιβίωσης για την κουμπάρα

Κατηγορία - Οργάνωση Γάμου


Η καλύτερή σου φίλη παντρεύεται και σου πρότεινε να γίνεις κουμπάρα. Δέχτηκες με χαρά, όμως τώρα άρχισες να αγχώνεσαι σχετικά με τις υποχρεώσεις σου? Μην ανησυχείς, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να σημειώσεις τις βασικές υποχρεώσεις σου. Πάρε βαθιά ανάσα και διάβασε τις παρακάτω οδηγίες προς ναυτιλλομένους.

protaseis gamou mag 2023

 

Τι πρέπει να κάνεις πριν το γάμο

Κατά την προετοιμασία της μεγάλης μέρας, σαν κουμπάρα, οφείλεις να συνοδεύεις τη φίλη σου στις πρόβες νυφικού, όπως και να ψάχνεις και να προτείνεις και εσύ καταστήματα, εταιρείες, διακοσμητικές προτάσεις. Μία άλλη υποχρέωση της κουμπάρας είναι -φυσικά!- το μπάτσελορ πάρτι. Θα βρεις τις καλεσμένες, το μέρος που θα γίνει το πάρτι, αλλά και τα super cute αξεσουάρ που θα φορέσει τόσο η νύφη, όσο και οι φίλες της. 

 

Τι πρέπει να κάνεις τη μεγάλη μέρα

Αυτό είναι και το πιο μεγάλο και σημαντικό τεστ. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσεις να μην δείχνεις αγχωμένη. Η νύφη πρέπει να αντλεί από εσένα θετική ενέργεια και να έχει στο νου της ότι είσαι εκεί όταν σε χρειάζεται. Τη μέρα του γάμου η κουμπάρα πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Φυσικά θα πρέπει και εσύ να είσαι όμορφη και να αφιερώσεις ώρα για να ετοιμαστείς, όμως μην ξεχνάς ότι σήμερα πρωταγωνίστρια είναι η κολλητή σου και θα πρέπει να συμμετέχεις από νωρίς στην προετοιμασία της. Με λίγη καλή οργάνωση και πολύ καλή διάθεση όλα θα γίνουν. Καλό είναι να έχεις μαζί σου το emergency kit της νύφης: ένα μικρό τσαντάκι με πούδρα, κραγιόν, κλωστή, βελόνα, χάνσαπλαστ, χαρτομάντιλα, παραμάνα, βεντάλια και ό,τι άλλο πιστεύεις ότι μπορεί να χρειαστεί ξαφνικά. 

 

Σε περίπτωση που δεν ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις την ώρα της τέλεσης του Μυστηρίου, μπορείς να επισκεφθείς τον Ιερέα της συγκεκριμένης εκκλησίας λίγες μέρες πριν για να σου πει όλες τις λεπτομέρειες. Για να έχεις μία ιδέα: Μαζί με τον κουμπάρο παραδίδετε στη Νεωκόρο του Ναού τα στέφανα, τρία άσπρα κεράκια, τα κουφέτα και προαιρετικά το ποτήρι, το κρασί, το δίσκο και το τραπεζομάντιλο. Επίσης, θα  πρέπει να περάσετε από το γραφείο  του ιερού Ναού για να τακτοποιηθούν τα τελευταία χαρτιά. Αλλάζετε σταυρωτά τις βέρες ή τα στέφανα τρεις φορές και στο τέλος θα πιείτε από το κρασί στο δισκοπότηρο που θα σας προσφέρει ο ιερέας. Ακολουθείτε το ζευγάρι στον χορό του Ησαΐα και, τέλος, στέκεστε μαζί με το ζευγάρι και τους γονείς στην σειρά για να χαιρετήσετε τους καλεσμένους έξω από την εκκλησία.

 

Τι πρέπει να κάνεις στη δεξίωση

Έφτασε η ώρα να διασκεδάσεις με την ψυχή σου! Μην ξεχνάς όμως ότι πρέπει να έχεις και το νου σου στη νύφη, γιατί μπορεί να σε χρειαστεί. Πιες, χόρεψε, γέλα και μίλα με τους υπόλοιπους καλεσμένους. Και, φυσικά, βγάλε πολλές φωτογραφίες για να θυμάσαι αυτή την τόσο σημαντική ημέρα.  

              

Μετά τη μεγάλη μέρα και για πάντα

Μην ξεχνάς ότι, στην ουσία, ο ρόλος των κουμπάρων είναι να λειτουργούν ως μεσολαβητές στις διαφωνίες του ζευγαριού, τους συμβουλεύουν και τους στηρίζουν. Επίσης είναι πάντα εκεί, τόσο στις ευτυχισμένες, όσο και δύσκολες στιγμές τους. Πλέον, μιλάμε για μία σχέση ζωής. 

 

by Βάσια Καττή