Τα 10 Dos και Don'ts της γαμήλιας φωτογράφισης

Κατηγορία - Οργάνωση Γάμου


Οι γαμήλιες φωτογραφίες καταγράφουν όλες τις μοναδικές στιγμές της μεγάλης μέρας, γι'αυτό είναι πολύ σημαντικό να είναι όπως ακριβώς τις είχατε ονειρευτεί. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τα σημαντικότερα dos και don'ts, ώστε να το πετύχετε.

protaseis gamou mag 2023

 

DOS

 

#1: Ψάξτε τον κατάλληλο επαγγελματία

Κάντε την έρευνά σας, ώστε να βρείτε έναν φωτογράφο με στιλ που ταιριάζει στο δικό σας. Το Instagram μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο σε αυτό το στάδιο. Οι καλύτερες φωτογραφίες θα σας οδηγήσουν στον ιδανικό φωτογράφο. 

 

#2: Συναντηθείτε με τον φωτογράφο σας πριν τη μεγάλη μέρα

Επωφεληθείτε από τη συνάντηση με τον φωτογράφο, ώστε να βεβαιωθείτε πως θα καταλάβει τι ακριβώς θέλετε από εκείνον. Ζητήστε του να σας φέρει μερικά δείγματα της δουλειάς του, για παράδειγμα από τους τέσσερις τελευταίους γάμους που φωτογράφισε, για να δείτε αναλυτικά πώς ακριβώς δουλεύει.

 

#3: Κάντε μία φωτογράφιση πριν το γάμο

Μία φωτογράφιση πριν τη μεγάλη μέρα, πέρα από πρόβα για το σπουδαίο γεγονός είναι και ένας υπέροχος τρόπος να σας φύγει το άγχος, να διασκεδάσετε με τον αγαπημένο σας, αλλά και να γνωριστείτε λίγο καλύτερα με τον επαγγελματία που έχετε επιλέξει. Επιλέξτε ένα μέρος που σημαίνει κάτι για τη σχέση σας. Με τις φωτογραφίες θα θυμάστε αυτές τις όμορφες στιγμές για πάντα, ενώ θα αρχίσετε να νιώθετε και πιο άνετα μπροστά στην κάμερα.

 

#4: Τηρήστε το χρονοδιάγραμμά σας

Σιγουρευτείτε ότι η κομμώτρια και ο makeup artist που έχετε επιλέξει ξέρουν τι ώρα ακριβώς πρέπει να είστε έτοιμη, ώστε να προλάβετε να βγάλετε αυτές τις πολύτιμες φωτογραφίες πριν την τελετή με τις κολλητές σας.

 

#5: Βρείτε χρόνο για φωτογραφίες με τους δυο σας μόνο

Αφού τελειώσει το «πάρτι» με τις ομαδικές φωτογραφίες, σιγουρευτείτε ότι θα έχετε αρκετό χρόνο με τον φωτογράφο σας, ώστε να μπορέσετε να καταγράψετε αυτές τις μοναδικές, ρομαντικές φωτογραφίες στις οποίες είστε μόνο οι δυο σας. Μπορείτε να πάτε μία βόλτα κοντά στην Εκκλησία ή στο χώρο της εκδήλωσης, ώστε να βρείτε μερικά όμορφα μέρη στα οποία θα μπορείτε να φωτογραφηθείτε τη μεγάλη μέρα. 

 

DON'TS

 

#6: Μην καθυστερήσετε να κάνετε την κράτηση

Όπως ακριβώς και με τους υπόλοιπους επαγγελματίες που θα επιλέξετε για τον γάμο σας, έτσι και με τον φωτογράφο, θα πρέπει να τον κλείσετε όσο πιο νωρίς γίνεται. Οι καλοί φωτογράφοι συνήθως είναι κλεισμένοι πολλούς μήνες πριν, γιατί να διακινδυνεύσετε να χάσετε τον καλύτερο?

 

#7: Μην τσιγκουνευτείτε στα χρήματα του φωτογράφου

Αυτές τις φωτογραφίες θα τις έχετε για πάντα και μία μέρα θα τις δείχνετε στα παιδιά, ακόμη και στα εγγόνια σας. Σιγουρευτείτε, λοιπόν, ότι έχετε κρατήσει από την αρχή ένα καλό ποσό από το budget του γάμου σας ώστε να το διαθέσετε σε έναν πολύ καλό φωτογράφο.

 

#8: Μην πιέζεστε για να ποζάρετε

Ναι, φυσικά και θέλετε να δείχνετε όμορφη σε όλες τις φωτογραφίες του γάμου σας, αλλά οι φυσικές, αυθόρμητες φωτογραφίες είναι πάντα πιο όμορφες και αποτυπώνουν τη μαγεία της στιγμής. Απολαύστε τη διαδικασία και το όμορφο χαμόγελο θα σας βγει φυσικά.

 

#9: Μην έχετε πολλές απαιτήσεις από τους καλεσμένους σας

Το πιο πιθανό είναι μετά την τελετή οι καλεσμένοι σας να ανυπομονούν για τη γαμήλια δεξίωση, το φαγητό και τον χορό. Επομένως, καλό είναι να μην απαιτείτε από τους συγγενείς και τους φίλους σας να περιμένουν με τις ώρες για να βγάλετε φωτογραφίες σε πολύ μικρά γκρουπ. Κρατήστε μία καλή ισορροπία, βγάλτε μερικές φωτογραφίες, στείλτε τους καλεσμένους στο χώρο της δεξίωσης και στη συνέχεια ποζάρετε μόνο με τον αγαπημένο σας.

 

#10: Μην ξεχάσετε να απολαύσετε τη διαδικασία

Αν τρελαίνεστε με το γεγονός ότι τα μαλλιά σας χάλασαν λίγο από τον αέρα ή αγχώνεστε για το ότι τα λουλούδια στην ανθοδέσμη σας δεν είχαν ακριβώς το χρώμα που επιθυμούσατε, δεν θα απολαύσετε τη μεγάλη μέρα και σίγουρα δεν θα βγάλετε ωραίες φωτογραφίες. Χαρείτε τη στιγμή και να είστε σίγουρη ότι η ευτυχία σας θα φανεί!

 

by Βάσια Καττή