Τι τύπο foundation πρέπει να επιλέξετε για την ημέρα του γάμου σας?

Κατηγορία - Ομορφιά


Αυτό είναι ένα νυφικό beauty tip που επιβεβαιώνουν όλοι οι makeup artists: Αν έχετε μία καταπληκτική βάση, ό,τι και αν κάνετε στο πρόσωπό σας, θα δείχνετε υπέροχη. Με τόσα είδη foundation που υπάρχουν όμως, μπορεί η επιλογή να φαίνεται πραγματικά δύσκολη, ειδικά για ένα τόσο μεγάλο γεγονός, όπως είναι ο γάμος.

Άλλωστε, σκεφτείτε πόσες φωτογραφίες θα βγάλετε εκείνη τη μέρα... Το δέρμα σας θα πρέπει να είναι αψεγάδιαστο!

 

Καθώς ξεκινάτε την αναζήτηση του ιδανικού foundation για τη μεγάλη μέρα (φυσικά πάντα σε συνεννόηση με τον makeup artist), σκεφτείτε αρχικά τον τύπο του δέρματός σας και την ποσότητα του makeup που φοράτε καθημερινά. Έπειτα, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα που έχουν οι διάφορες μορφές foundation και να αποφασίσετε ποια προτιμάτε.

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε.

 

Υγρό

Αυτός είναι ίσως και ο πιο ευέλικτος τύπος βάσης, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο επιδερμίδας και μπορείτε να ελέγξετε το πόση ακριβώς κάλυψη επιθυμείτε. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να ζητήσετε από τον makeup artist που θα σας βάψει για τη μεγάλη μέρα να αναμείξει την υγρή βάση με μερικές σταγόνες κρέμα ημέρας. Η καλύτερη εφαρμογή γίνεται με τα δάχτυλα, όπως ακριβώς απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα.

 

Cushion compact

Το cushion compact είναι συμπαγές. Η λέξη cushion αφορά στο σφουγγαράκι που είναι εμποτισμένο με το προϊόν και έτσι, προσφέρει έναν εύχρηστο τρόπο εφαρμογής. Η βάση σε αυτή τη μορφή εξασφαλίζει τέλεια κάλυψη, χωρίς να αφήνει την όψη του cake effect στην επιδερμίδα, συν ότι δεν λερώνει. Αν επιλέξετε αυτή τη μορφή βάσης, βέβαια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και ένα πολύ καλό concealer, αφού το cushion compact δεν ενδείκνυται για την κάλυψη των μαύρων κύκλων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτό το trend ξεκίνησε στην Κορέα.

 

Σε μορφή πούδρας

Οι νυφούλες με πιο λιπαρή επιδερμίδα μπορούν να ωφεληθούν από ένα foundation σε μορφή πούδρας. Είναι μία καλή λύση για τη μέρα του γάμου, καθώς προσφέρει ματ αποτέλεσμα. Ιδανικότερη επιλογή όμως, είναι ένας συνδυασμός υγρού foundation και πούδρας. 

 

Gel

Σκεφτείτε τα gels σαν foundation με ενσωματωμένο concealer—είναι παχύτερα, συνήθως προσφέρουν πλήρη κάλυψη και έχουν ματ φινίρισμα. Επίσης συνήθως είναι αδιάβροχα. Είναι ιδανικός τύπος foundation για τις νυφούλες εκείνες που θέλουν να κρύψουν σημάδια ακμής ή ηλιακές κηλίδες. Το gel επίσης εφαρμόζεται με τα δάχτυλα και απλώνεται όμορφα με ένα beauty blender.

 

Μους

Αν δεν θέλετε υπερβολική κάλυψη ή δεν σας αρέσει η αίσθηση του foundation στο δέρμα σας, επιλέξτε μία βάση σε μορφή μους, καθώς μπορεί να σας δώσει ένα ελαφρύ φινίρισμα. Η μους μπορεί να βοηθήσει και όσες από εσάς έχετε μεγάλους πόρους, καθώς δεν θα σταθεί στην κορυφή του δέρματος και δεν θα βυθιστεί μέσα στους πόρους σας, όπως κάνουν κάποια άλλα foundations. Απλώνεται πολύ εύκολα με τα δάχτυλα ή με πινελάκι για foundation.

 

Σας βοήθησε το άρθρο μας? Τελικά τι τύπο foundation θα επιλέξετε για τη μεγάλη μέρα?

by Βάσια Καττή

 

..