Μενού Γαμήλιας Δεξίωσης: Τα do s και don ts της γευστικής δοκιμής

Κατηγορία - Δεξίωση


Τα πιο αξιόπιστα catering δίνουν τη δυνατότητα γευστικής δοκιμής του μενού, ώστε οι υποψήφιοι πελάτες να δοκιμάσουν το φαγητό, από τα ορεκτικά, μέχρι τα κύρια πιάτα και το γλυκό. Η δοκιμή του φαγητού είναι μία πολύ σημαντική διαδικασία για τα ζευγάρια, καθώς ολοένα και περισσότεροι πελάτες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις για το μενού. Διαβάστε στη συνέχεια όλα αυτά που πρέπει και όσα δεν πρέπει να κάνετε.

 

Τα Do s της γευστικής δοκιμής

 

#1: Να έχετε έναν προϋπολογισμό στο μυαλό σας.

Άλλο να σερβίρετε φιλέ μινιόν και άλλο να σερβίρετε κοτόπουλο στο τραπέζι της γαμήλιας δεξίωσης. Οι τιμές στα πιάτα είναι πολύ διαφορετικές, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Καλό είναι να έχετε ένα budget στο νου σας για το catering και να δείτε ποια πιάτα μπορείτε να επιλέξετε. Αν θέλετε οπωσδήποτε ένα ακριβό πιάτο στο μενού σας, μπορείτε πάντοτε να «κόψετε» τη λίστα των καλεσμένων σας, ώστε να μην βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Να θυμάστε, βέβαια, ότι σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές των πιάτων είναι διαπραγματεύσιμες. Για παράδειγμα, μπορείτε να βγάλετε από το μενού κάποιο ορεκτικό ή ένα ποτήρι κρασί και η τιμή που αντιστοιχεί σε κάθε άτομο να πέσει. 

 

#2: Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες

Το ποιοτικό φαγητό και τα καλά υλικά φαίνονται. Παρατηρήστε τα υλικά ξεχωριστά, ώστε να δείτε αν είναι όντως φρέσκα. Είναι καλό το χρώμα των λαχανικών? Είναι τα ψωμάκια μαλακά? Στις λεπτομέρειες θα καταλάβετε αν τελικά αξίζει να πείτε το «ναι» στο συγκεκριμένο catering.

 

#3: Ρωτήστε αν μπορείτε να γνωρίσετε τον σεφ

Είναι αρκετά σημαντικό να γνωρίσετε τον σεφ κατά τη διάρκεια της γευστικής δοκιμής. Θέλετε, άλλωστε, η συνεργασία σας να είναι καλή, αφού οι επαγγελματίες αυτοί θα είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ενός λαχταριστού μενού που θα ικανοποιήσει τους συγγενείς και τους φίλους σας. Γνωρίστε τον σεφ, εξηγήστε του τι θέλετε και το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο γευστικό. 

 

Τα Don ts της γευστικής δοκιμής

 

#1: Μην αφήσετε τη γευστική δοκιμή για την τελευταία στιγμή

Ό,τι σχετίζεται με τον γάμο θα πρέπει να είναι καλά οργανωμένο. Κανονίστε τη γευστική δοκιμή του μενού τρεις με τέσσερις μήνες πριν τον γάμο. Έτσι θα σας φύγει το άγχος, αφού θα σιγουρευτείτε ότι το φαγητό που θα προσφέρετε στους καλεσμένους σας θα είναι όπως ακριβώς το είχατε φανταστεί.

 

#2: Μην φοβάστε να ζητήσετε μικρές αλλαγές

Ας πούμε ότι έχετε επιλέξει σαλάτα του Καίσαρα για το μενού σας, αλλά θέλετε πολύ να προσθέσετε ντοματίνια. Ή θέλετε καρότα αν και το κοτόπουλο που έχετε επιλέξει κανονικά σερβίρεται με σπαράγγια. Αν θέλετε μικρές αλλαγές σαν αυτές, μη φοβηθείτε να τις ζητήσετε. Αυτή είναι η πιο σημαντική ημέρα της ζωής σας, μπορείτε, λοιπόν, να έχετε ό,τι ακριβώς επιθυμείτε. 

 

#3: Μην ζητήσετε να δοκιμάσετε τα πάντα στο μενού

Να είστε συγκεκριμένοι και εύλογοι όταν επιλέγετε τι θέλετε να δοκιμάσετε. Μερικοί πωλητές θα σας πουν ακριβώς τι μπορείτε να δοκιμάσετε και θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε τα αγαπημένα σας από τη λίστα. Τα μενού συνήθως είναι αρκετά εκτεταμένα και γι αυτό δεν μπορείτε να δοκιμάσετε τα πάντα. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να επιλέξετε τον ελάχιστο δυνατό αριθμό διαφορετικών πιάτων για να δοκιμάσετε, επειδή ο σκοπός της γευστικής δοκιμής είναι να περιορίσετε τις επιλογές σας και να επιλέξετε αυτά που πραγματικά θέλετε να φάτε.

 

by Βάσια Καττή

 

.