7+1 Tips για να κερδίσετε χώρο σε μια μικροσκοπική κουζίνα


Το να προσπαθεί κανείς να οργανώσει μία κανονικού μεγέθους κουζίνα πρόκειται για πρόκληση, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα μικροσκοπικό δωμάτιο -τότε μοιάζει αδύνατο. Πώς, λοιπόν, θα φέρετε τάξη και ηρεμία στην καρδιά του σπιτιού σας; Εδώ, θα βρείτε τις καλύτερες συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο σας και να οργανώσετε ακόμη και την πιο μικρή κουζινούλα.

 

#1: Σκεφτείτε τι χρειάζεστε

Μία κουζίνα είναι ένας χώρος εργασίας και κανείς δεν θέλει να αισθάνεται πιεσμένος όταν ετοιμάζει ένα γεύμα. Αρχικά, λοιπόν, σκεφτείτε τα σκεύη που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε πώς χρησιμοποιείτε συνήθως την κουζίνα σας (σας αρέσει να μαγειρεύετε ή παραγγέλνετε τις περισσότερες φορές;) και στη συνέχεια θα έχετε μία καλύτερη ιδέα για το τι μένει, τι φεύγει και τι φυλάσσεται.

 

#2: Κάντε εύκολη την πρόσβαση σε ό,τι χρησιμοποιείτε καθημερινά

Ό,τι χρησιμοποιείτε καθημερινά, πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε ένα ξύλο κοπής ακριβώς πίσω από την βρύση. Για να αδειάσετε χώρο στα συρτάρια, μπορείτε να κρεμάσετε δύο πετσετούλες δίπλα στον νεροχύτη, ώστε να μπορείτε εύκολα και γρήγορα να καθαρίζετε τους πάγκους η να σκουπίζετε τα χέρια σας, χωρίς να σπαταλάτε πολύτιμο χώρο.

 

#3: Αφαιρέστε ό,τι δεν χρειάζεται να είναι στην κουζίνα

Οτιδήποτε δεν χρειάζεται να είναι στην κουζίνα πρέπει να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί σε μία άλλη κατάλληλη θέση. Μπορείτε να βάλετε χάπια και φάρμακα στο μπάνιο, ενώ τα είδη γραφείου πρέπει να παραμένουν στο γραφείο.

 

#4: Οργανώστε τα ντουλάπια σύμφωνα με τη χρήση τους

Τα ντουλάπια πρέπει να οργανώνονται με βάση το πόσο συχνά χρησιμοποιείται ένα αντικείμενο. Τοποθετήστε τα ποτήρια, τα πιάτα και τα μπολ στο ύψος των ματιών, τα πιο βαριά αντικείμενα όπως είναι οι κατσαρόλες και τα τηγάνια πιο χαμηλά, ενώ τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πιο σπάνια τοποθετήστε τα στα πιο ψηλά ράφια.

 

#5: Επιλέξτε ένα χρώμα για την κουζίνα σας

Οι ιδανικοί χρωματικοί συνδυασμοί μπορούν να κάνουν ακόμη και την πιο μικροσκοπική κουζίνα να φαίνεται καθαρή, τακτοποιημένη και πιο ευρύχωρη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Ένας μονοχρωματικός συνδυασμός για τα μαγειρικά σκεύη είναι η καλύτερη επιλογή. Ταιριάξτε τα πιάτα με τα μαγειρικά σκεύη και θα δείτε πόσο εύκολα θα δημιουργήσετε έναν κομψό και μοντέρνο χώρο.

 

#6: Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάθετα

Στους μικρούς χώρους, πρέπει να φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε όλο τον κάθετο χώρο, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων και του χώρου δίπλα στο ψυγείο. Βάλτε ένα κομψό κουτί στον τοίχο για να βάλετε τα μπαχαρικά σας ή τοποθετήστε ένα μαγνητικό ράφι στο πλάι του ψυγείου και αξιοποιήστε και εκείνο τον χώρο.

 

#7: Αποσυμφορίστε το ντουλάπι σας

Αποσυμφορίστε ένα γεμάτο ντουλάπι βάζοντας διάφορα σνακ σε έναν ανθεκτικό κάδο. Είτε πρόκειται για ένα διαφανές πλαστικό δοχείο, είτε για έναν συρματένιο κάδο, η εύκολη πρόσβαση σε σνακ λίγο πριν φύγετε από το σπίτι θα διευκολύνει λίγο περισσότερο τη ζωή σας.

 

#8: Αγοράστε ένα ντουλάπι ελεύθερης τοποθέτησης

Άλλη μία πολύ καλή λύση για μία μικροσκοπική κουζίνα. Πάρτε ένα τέτοιο ντουλάπι και τοποθετήστε το όπου έχει απομείνει ελεύθερος χώρος. Ανάλογα με το τις ανάγκες σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε κούπες ή πιάτα ή ακόμη και για κονσέρβες ή άλλα τρόφιμα.

 

by Βάσια Καττή MORE FOR YOU...

Μπαλόνια στον γάμο σας: Πώς θα τα ενσωματώσετε στη μεγάλη μέρα

Μπαλόνια στον γάμο σας: Πώς θα τα ενσωματώσετε στη μεγάλη μέρα

Για μια στιγμή σκεφτείτε όλες τις υπέροχες εκδηλώσεις που συναντήσατε καθώς μεγαλώνατε – τι κοινό είχαν στη διακόσμηση; Τα μπαλόνια, φυσικά!

Απροσδόκητες προκλήσεις για τις νύφες που παντρεύονται την Άνοιξη

Απροσδόκητες προκλήσεις για τις νύφες που παντρεύονται την Άνοιξη

Και πώς θα προετοιμαστείτε για να τις αντιμετωπίσετε!

Wedding Planners

Wedding Planners

Φαντάζεστε να μην πρέπει να «τρέξετε» για τις δεκάδες παραμέτρους του γάμου σας αλλά να συνεννοήστε μόνον με έναν άνθρωπο; Κι’ όμως, γίνεται!

Wedding Rocks: Συμβουλές για Εκείνον

Wedding Rocks: Συμβουλές για Εκείνον

Ήρθε η ώρα που θα ζητήσεις τη γυναίκα της ζωής σου σε γάμο; Εμείς σου δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές ώστε η επιλογή του δαχτυλιδιού -και η πρόταση- να γίνει ευκολότερη.

Η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα του 2018 – Πώς θα το ενσωματώσετε στον γάμο σας

Η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα του 2018 – Πώς θα το ενσωματώσετε στον γάμο σας

Ήδη βλέπουμε το συγκεκριμένο χρώμα να κάνει την εμφάνισή του στη γαμήλια διακόσμηση.

10 Πρωτότυπα παπούτσια για τη μεγάλη μέρα

10 Πρωτότυπα παπούτσια για τη μεγάλη μέρα

Πριν διαλέξετε το ιδανικό ζευγάρι για να ολοκληρώσετε το bridal look σας, πάρτε ιδέες από αυτά τα ιδιαίτερα ζευγάρια για τις μη παραδοσιακές νύφες.