7+1 Tips για να κερδίσετε χώρο σε μια μικροσκοπική κουζίνα


Το να προσπαθεί κανείς να οργανώσει μία κανονικού μεγέθους κουζίνα πρόκειται για πρόκληση, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα μικροσκοπικό δωμάτιο -τότε μοιάζει αδύνατο. Πώς, λοιπόν, θα φέρετε τάξη και ηρεμία στην καρδιά του σπιτιού σας; Εδώ, θα βρείτε τις καλύτερες συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο σας και να οργανώσετε ακόμη και την πιο μικρή κουζινούλα.

 

#1: Σκεφτείτε τι χρειάζεστε

Μία κουζίνα είναι ένας χώρος εργασίας και κανείς δεν θέλει να αισθάνεται πιεσμένος όταν ετοιμάζει ένα γεύμα. Αρχικά, λοιπόν, σκεφτείτε τα σκεύη που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε πώς χρησιμοποιείτε συνήθως την κουζίνα σας (σας αρέσει να μαγειρεύετε ή παραγγέλνετε τις περισσότερες φορές;) και στη συνέχεια θα έχετε μία καλύτερη ιδέα για το τι μένει, τι φεύγει και τι φυλάσσεται.

 

#2: Κάντε εύκολη την πρόσβαση σε ό,τι χρησιμοποιείτε καθημερινά

Ό,τι χρησιμοποιείτε καθημερινά, πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε ένα ξύλο κοπής ακριβώς πίσω από την βρύση. Για να αδειάσετε χώρο στα συρτάρια, μπορείτε να κρεμάσετε δύο πετσετούλες δίπλα στον νεροχύτη, ώστε να μπορείτε εύκολα και γρήγορα να καθαρίζετε τους πάγκους η να σκουπίζετε τα χέρια σας, χωρίς να σπαταλάτε πολύτιμο χώρο.

 

#3: Αφαιρέστε ό,τι δεν χρειάζεται να είναι στην κουζίνα

Οτιδήποτε δεν χρειάζεται να είναι στην κουζίνα πρέπει να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί σε μία άλλη κατάλληλη θέση. Μπορείτε να βάλετε χάπια και φάρμακα στο μπάνιο, ενώ τα είδη γραφείου πρέπει να παραμένουν στο γραφείο.

 

#4: Οργανώστε τα ντουλάπια σύμφωνα με τη χρήση τους

Τα ντουλάπια πρέπει να οργανώνονται με βάση το πόσο συχνά χρησιμοποιείται ένα αντικείμενο. Τοποθετήστε τα ποτήρια, τα πιάτα και τα μπολ στο ύψος των ματιών, τα πιο βαριά αντικείμενα όπως είναι οι κατσαρόλες και τα τηγάνια πιο χαμηλά, ενώ τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πιο σπάνια τοποθετήστε τα στα πιο ψηλά ράφια.

 

#5: Επιλέξτε ένα χρώμα για την κουζίνα σας

Οι ιδανικοί χρωματικοί συνδυασμοί μπορούν να κάνουν ακόμη και την πιο μικροσκοπική κουζίνα να φαίνεται καθαρή, τακτοποιημένη και πιο ευρύχωρη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Ένας μονοχρωματικός συνδυασμός για τα μαγειρικά σκεύη είναι η καλύτερη επιλογή. Ταιριάξτε τα πιάτα με τα μαγειρικά σκεύη και θα δείτε πόσο εύκολα θα δημιουργήσετε έναν κομψό και μοντέρνο χώρο.

 

#6: Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάθετα

Στους μικρούς χώρους, πρέπει να φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε όλο τον κάθετο χώρο, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων και του χώρου δίπλα στο ψυγείο. Βάλτε ένα κομψό κουτί στον τοίχο για να βάλετε τα μπαχαρικά σας ή τοποθετήστε ένα μαγνητικό ράφι στο πλάι του ψυγείου και αξιοποιήστε και εκείνο τον χώρο.

 

#7: Αποσυμφορίστε το ντουλάπι σας

Αποσυμφορίστε ένα γεμάτο ντουλάπι βάζοντας διάφορα σνακ σε έναν ανθεκτικό κάδο. Είτε πρόκειται για ένα διαφανές πλαστικό δοχείο, είτε για έναν συρματένιο κάδο, η εύκολη πρόσβαση σε σνακ λίγο πριν φύγετε από το σπίτι θα διευκολύνει λίγο περισσότερο τη ζωή σας.

 

#8: Αγοράστε ένα ντουλάπι ελεύθερης τοποθέτησης

Άλλη μία πολύ καλή λύση για μία μικροσκοπική κουζίνα. Πάρτε ένα τέτοιο ντουλάπι και τοποθετήστε το όπου έχει απομείνει ελεύθερος χώρος. Ανάλογα με το τις ανάγκες σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε κούπες ή πιάτα ή ακόμη και για κονσέρβες ή άλλα τρόφιμα.

 

by Βάσια Καττή MORE FOR YOU...

Best love songs of all time

Best love songs of all time

Μέχρι χθες χορεύατε μαζί στα clubs και τώρα ετοιμάζεστε για το χορό του Ησαϊα; Δεν ξέρετε με ποιο τραγούδι να ανοίξετε τη γαμήλια δεξίωση;

Τι είδαμε στην 15η ExpoWedding...

Τι είδαμε στην 15η ExpoWedding...

Η ExpoWedding μας εντυπωσίασε για άλλη μία χρονιά, με τις λαμπερές πασαρέλες της, τους ενημερωμένους εκθέτες της και τα υπέροχα δώρα που μοίρασε στις νύφες του 2018!

5 Γεωμετρικές πινελιές για το decor της γαμήλιας δεξίωσης

5 Γεωμετρικές πινελιές για το decor της γαμήλιας δεξίωσης

Χρησιμοποιήστε γεωμετρικά στοιχεία για να δώσετε μία σύγχρονη νότα στη διακόσμηση της γαμήλιας δεξίωσης.

Wedding Planners

Wedding Planners

Φαντάζεστε να μην πρέπει να «τρέξετε» για τις δεκάδες παραμέτρους του γάμου σας αλλά να συνεννοήστε μόνον με έναν άνθρωπο; Κι’ όμως, γίνεται!

6 Ανατροπές Στην Κλασική Νυφική Ανθοδέσμη

6 Ανατροπές Στην Κλασική Νυφική Ανθοδέσμη

Δείτε αυτές τις ιδιαίτερες νυφικές ανθοδέσμες για να ξεφύγετε από τα τετριμμένα!

7+1fun τρόποι για να προβάλετε φωτογραφίες στο γάμο σας

7+1fun τρόποι για να προβάλετε φωτογραφίες στο γάμο σας

Προσθέστε μία προσωπική πινελιά στη μεγάλη σας μέρα, τοποθετώντας φωτογραφίες στο γάμο σας.