Γαμήλια τούρτα

Κατηγορία - Δεξίωση


Με γέμιση σεράνο, μαρέγκες, κουλί φράουλας, αφράτη κρέμα, μους σοκολάτας ή τραγανό παντεσπάνι η γαμήλια τούρτα συμβολίζει την κοινή γλυκιά ζωή που μόλις ξεκίνησε και μοιράζεται για να είναι εξίσου γλυκές οι ευχές των καλεσμένων!

bamboo

ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

Η κοπή της γαμήλιας τούρτας γίνεται στη δεξίωση και μπορεί να τελεστεί στο κέντρο της πίστας ή στο τραπέζι των νεονύμφων, τόσο αμέσως μόλις κάνετε την είσοδό σας στο χώρο, όσο και μετά το τέλος του δείπνου εάν είναι «καθιστό» αλλά και όποτε φαίνεται κατάλληλη στιγμή σε εσάς. Αμέσως μετά ακολουθεί ο πρώτος χορός του ζεύγους. Τα βεγγαλικά, προαιρετικά!

 

ΤΙΡ

Όλες σχεδόν οι αίθουσες δεξιώσεων, τα κτήματα και τα ξενοδοχεία προσφέρουν τη γαμήλια τούρτα δωρεάν όταν κλείνετε μαζί τους τη δεξίωσή σας! Αρκεί να εγκρίνετε τη γεύση της!

 

ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΥΡΑΝΟ

Οι πολυώροφες τούρτες είναι πολύ εντυπωσιακές αλλά τελευταία δεν τις προτιμούν πολλά ζευγάρια γιατί τα κομμάτια στα πιάτα δε «βγαίνουν» πάντα όμορφα κομμένα και δίκαια κατανεμημένα. Εάν επιλέξεις πολυώροφη τούρτα μπορεί να ζητήσεις από τον ζαχαροπλάστη διαφορετική γεύση σε κάθε όροφο για να ικανοποιήσεις τις προτιμήσεις όλων των καλεσμένων! Μπορεί επίσης ο επάνω όροφος να είναι αληθινός και οι υπόλοιποι από φελιζόλ καλυμμένο με ζαχαρόπαστα. Την «αληθινή» θα φάει μόνο το ζευγάρι, οι κουμπάροι και οι οικογένειες τους και στους καλεσμένους θα μοιραστούν μικρά τουρτάκια.

 

ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ

* Αν καταλήξεις στις ατομικές μικρές τούρτες, πρέπει να έχουν την ίδια διακόσμηση σε σμίκρυνση με τη μεγάλη και την ίδια γέμιση! Τα μονογράμματα του ζεύγους δείχνουν σούπερ επάνω στα ατομικά τουρτάκια!

* Όμως η ζαχαρόπαστα πέφτει λίγο βαριά, χαλάει τη γεύση και όλοι την αφήνουν στην άκρη του πιάτου: βρείτε με το ζαχαροπλάστη του catering σας, μια άλλη λύση πιο εύπεπτη!

* Σκεφτείτε και την τόσο trendy λύση των cupcakes, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στη δεξίωση.

* Αν αισθάνεστε εναλλακτικοί, μοιράστε μπισκότα διακοσμημένα με γλάσο που μιμείται τη διακόσμηση του γάμου ή την γκαρνταρόμπα του! 

μπισκοτα διακοσμημενα στο στυλ του γάμου

DESIGN

Αν για παράδειγμα έχεις θέμα «κοχύλια» ή «πεταλούδες» ή «φιογκάκια» στο γάμο σου, η τούρτα θα στολιστεί ανάλογα. Αν χρησιμοποιείς χρώμα στις λεπτομέρειες της γαμήλια διακόσμησης, θα βάλεις μερικές πινελιές από το ίδιο χρώμα και στην τούρτα! Γι΄αυτό, ο ζαχαροπλάστης πρέπει να αντιλαμβάνεται τις προσδοκίες σου αλλά και να είναι ενημερωμένος για υλικά και τάσεις.

 

SWEET TIPS

-Το καλοκαίρι προτίμησε τούρτα πιο ανάλαφρη, γιατί όχι και τουρτάκια με παγωτό παρφέ ; -Τον υπόλοιπο χρόνο μπορείς να ενδώσεις στην παχύρευστη σοκολάτα που όλοι αγαπούν. Λένε πως είναι και αφροδισιακή!

- Μην αρκεστείς στα σερβίτσια του catering ! Εφοδιάσου με ασημένια σπάτουλα και μαχαίρι και ανάλογης ποιότητας πιάτα.

- Η σαμπάνια που συνήθως σερβίρεται ταυτοχρόνως σε ζευγάρι και κουμπάρους ας είναι καλή και ακριβή! Και τα ποτήρια κρυστάλλινα!

-Προπονήσου στο «τάϊσμα» του γαμπρού και των κουμπάρων! Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για αδέξιες κινήσεις!

 

- Η τούρτα με διακόσμηση ένα ζευγάρι σε ρομαντική ή χιουμοριστική πόζα πάνω στον τελευταίο όροφο είναι και πάλι in!

για την κορυφή της γαμήλιας τούρτας 

">

..