Τα wedding trends που πρέπει να κρατήσετε για το 2020 και αυτά που πρέπει να ξεχάσετε οριστικά

Κατηγορία - Οργάνωση Γάμου


Παρά την τροπή που πήρε το 2020, εμείς εξακολουθούμε να γιορτάζουμε τη νέα δεκαετία και θέλουμε να κάνουμε αυτήν την χρονιά ξεχωριστή. Αποχαιρετούμε τα wedding trends του 2019 με μικρή νοσταλγία: είδαμε ζευγάρια να επιλέγουν pampas grass decor, νύφες να επιλέγουν νυφικά γεμάτα χρώμα, τετράποδους φίλους να συμμετέχουν στη μεγάλη μέρα... και πολλά, πολλά ακόμη.

protaseis gamou mag 2023

Τώρα μένει να σκεφτούμε το εξής: τι θα δούμε το 2020? Και τι πρέπει να αποχαιρετήσουμε για πάντα?

Λοιπόν, για το 2020, ένα είναι το μόνο σίγουρο: οι «κανόνες» χάνονται για πάντα. Το χρώμα είναι το νέο neutral, τα αποξηραμένα λουλούδια είναι κλασικά και οι «πράσινοι» γάμοι δεν είναι απλώς μία τάση. Συνεχίστε την ανάγνωση για να δείτε τι προτείνουν οι ειδικοί να κρατήσετε για το 2020 και τι να αφήσετε πίσω σας, μια και καλή. 

 

Λουλούδια

 

Λουλούδια

 

Η τάση του 2020 

Ίσως η μεγαλύτερη τάση για φέτος να είναι ένα λουλούδι που παλιότερα δεν θεωρούσαν παραδοσιακό. Αντί να επιλέξετε φρέσκα λουλούδια, προτιμήστε αποξηραμένα, ζωγραφισμένα ή και απλά.

 

Το trend που μένει

Η πρασινάδα σίγουρα μένει και το 2020. Όχι μόνο στα λουλούδια, αλλά και στο decor. Στα έπιπλα, στα centerpieces, στην οροφή. Ναι, η πρασινάδα σίγουρα μένει.

 

Το trend που φεύγει

Ξεχάστε τα flower walls. Είδαμε πολλά την χρονιά που πέρασε. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήσουμε το συγκεκριμένο trend πίσω μας.

 

Χρώματα

 

Χρώματα

 

Η τάση του 2020

Χωρίς αμφιβολία, οι γάμοι του 2020 θα είναι γάμοι γεμάτοι χρώμα.  Φέτος περιμένουμε να δούμε ιδιαίτερες χρωματικές παλέτες, με πλούσιες αποχρώσεις και έντονες πινελιές. Οι ολόλευκοι γάμοι αποτελούν παρελθόν. 

 

Το trend που μένει

Είναι το χρώμα. Το 2019 πάρα πολλά ζευγάρια επέλεξαν να βάλουν χρώμα στον γάμο τους και το αποτέλεσμα ήταν αναζωογωνητικό. 

 

Το trend που φεύγει

Τα παστέλ! Ναι, πολλοί από εμάς θα εξακολουθούμε να τα λατρεύουμε, το 2020 όμως ίσως να μην είναι η χρονιά των αποχρώσεων αυτών για τους γάμους.

 

Τελετή & Γαμήλια δεξίωση 

 

 

Τελετή & Γαμήλια δεξίωση

 

Η τάση του 2020

Σίγουρα έπαιξε κάποιον ρόλο και η πανδημία του κορωνοϊού, οι ειδικοί πάντως προβλέπουν ότι μία τάση στους γάμους του 2020 θα είναι οι πιο μικροί γάμοι, σε στενό οικογενειακό κύκλο, με πολύ λίγους καλεσμένους.

 

Το trend που μένει

Στον γάμο μετά κορωνοϊού, θα έχουμε γαμήλια δεξίωση σε δύο δόσεις, με το budget να μένει ως έχει. Τι εννοούμε? Αντί να κάνουν μία μεγάλη γαμήλια δεξίωση, τα ζευγάρια θα χωρίζουν τον κόσμο σε ηλικιακές ομάδες. Έτσι, θα κάνουν ένα πάρτυ με φίλους και ένα δείπνο με την οικογένεια (ηλικιωμένους καλεσμένους, ευπαθείς ομάδες), ώστε να γιορτάσουν τη μέρα τους με ασφάλεια και να αποφύγουν τον συγχρωτισμό. Πρωτότυπη ιδέα του Προτάσεις Γάμου, διαβάστε περισσότερα εδώ: www.protaseisgamou.gr

 

Το trend που φεύγει

Ο μπουφές με τα γλυκά. Αν, τελικά, επιλέξετε να κάνετε κανονικά τη γαμήλια δεξίωση, οι ειδικοί προτείνουν να μην έχετε μπουφέ με γλυκά φέτος. Αντ  αυτού, σερβίρετε στους καλεσμένους σας μικρά, ατομικά γλυκάκια στο τραπέζι τους.

 

Οικολογία

 

Οικολογία

 

Η τάση του 2020

Το 2020 επικεντρωνόμαστε, επιτέλους, στον πλανήτη. Στην ανακύκλωση ακόμα και στον γάμο. Φέτος θα δουλέψουμε περισσότερο με φυτά, παρά με κομμένα άνθη όπου μπορούμε. Και όχι μόνο. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας στη γη και ταυτόχρονα να έχουμε τον γάμο των ονείρων μας. Αρκεί να το προσπαθήσουμε. 

 

Το trend που μένει

Η χρήση φυσικών στοιχείων έχει κάνει την εμφάνισή της στους γάμους των τελευταίων ετών και πλέον αποτελεί διαχρονική τάση. Σκεφτείτε το περιβάλλον, για να θυμάστε τον γάμο σας μόνο με χαμόγελο, χωρίς τύψεις. 

 

Το trend που φεύγει

 

Τα βεγγαλικά. Δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ κάνουν κακό και στα ζώα, καθώς μεγάλη ποσότητα θα τρομάξει μικρά και μεγάλα ζωάκια της περιοχής.

Βάσια Καττή