Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις στο γαμήλιο ταξίδι για το 2020

Κατηγορία - Ταξίδια


Ο γάμος ενός ζευγαριού είναι μία από τις σημαντικότερες ημέρες που θα ζήσει, ενώ ταυτόχρονα είναι -πιθανότατα- και η πιο δαπανηρή. Και με το γαμήλιο ταξίδι τι συμβαίνει? Οι τάσεις, ακόμη και σε αυτόν τον τομέα, αλλάζουν. Αυτό που κάποτε ήταν η επιτομή της ευτυχίας σε ένα γαμήλιο ταξίδι έχει αλλάξει, καθώς νέα trends έρχονται στην επιφάνεια το 2020.

.

Έτσι, η χλιδή δεν είναι προϋπόθεση για να θυμάστε για πάντα το πρώτο σας ταξίδι σαν παντρεμένο ζευγάρι.

 

Φέτος, λοιπόν, πολλά ζευγάρια θα πάνε γαμήλιο ταξίδι μαζί με φίλους, θα κάνουν ένα σύντομο minimoon ή θα απολαύσουν τις πρώτες τους διακοπές μετά το γάμο... στο σπίτι! Συνεχίστε την ανάγνωση και θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

 

Buddymoon

Buddymoon

Η ιδέα του «όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα» δημιούργησε την τάση του λεγόμενου «buddymoon». Ολοένα και αυξάνεται τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ζευγαριών που επιλέγουν να περάσουν το γαμήλιο ταξίδι παρέα με τους φίλους τους. 

 

Πλέον, τα ζευγάρια παντρεύονται αφού ήδη είναι αρκετά χρόνια μαζί. Οι περισσότεροι μένουν μαζί και ένα 14% έχει ήδη παιδιά. Και, όπως αλλάζουν και πολλά άλλα στους γάμους, έτσι αλλάζουν και οι «κανόνες» στο γαμήλιο ταξίδι. Οι νιόπαντροι παίρνουν μαζί τους στο ταξίδι του μέλιτος τα κατοικίδια, τα παιδιά, την οικογένεια ή και τους φίλους τους!

 

Άλλωστε, τα περισσότερα ζευγάρια έχουν ήδη πάει διακοπές μαζί και δεν θέλουν να περάσουν απλά άλλες δύο εβδομάδες στην παραλία. Θέλουν μία μοναδική εμπειρία, θέλουν να ζήσουν μία νέα περιπέτεια. Μην ξεχνάτε ότι στο «buddymoon» θα έχετε ένα σορό εύκαιρους... φωτογράφους, για να απαθανατίσουν τις πρώτες σας στιγμές σαν παντρεμένο ζευγάρι!

 

Minimoon 

Minimoon

Το minimoon, όπως ονομάζεται το σύντομο γαμήλιο ταξίδι, θεωρείται τάση εδώ και μερικά χρόνια.  

Για πολλά ζευγάρια δεν είναι λογικό ή οικονομικά εφικτό ένα ταξίδι δύο εβδομάδων (ή και περισσότερο) αμέσως μετά το γάμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα μικρό ταξιδάκι, είτε στην Ελλάδα, είτε σε έναν κοντινό προορισμό, είναι αρκετό. Το ζευγάρι απολαμβάνει μερικές ξέγνοιαστες μέρες χωρίς να «γονατίσει» οικονομικά ή και επαγγελματικά. Ας μην ξεχνάμε ότι και η προετοιμασία του γάμου απαιτεί πολύ χρόνο, επομένως μπορεί η άδεια να έχει ήδη αρχίσει να μετράει. 

 

Μπορείτε να πάτε ένα μικρό ταξίδι των 2-3 ημερών ή να περάσετε μία βραδιά σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο με πισίνα και σπα. Αν δεν σας αρέσει αυτή η επιλογή, μπορείτε να μαζέψετε χρήματα και να ετοιμάσετε ένα πιο μεγάλο ταξίδι για μερικούς μήνες αργότερα. 

 

Eco-moon

Eco-moon

Οι «πράσινοι» γάμοι είναι πιο συχνοί τα τελευταία χρόνια και, ομοίως, τα ταξίδια του μέλιτος που είναι φιλικά προς το περιβάλλον γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Τα νέα ζευγάρια αναζητούν τρόπους να είναι λιγότερο σπάταλοι και πιο συνειδητοί περιβαλλοντικά ακόμη και όσον αφορά το γαμήλιο ταξίδι τους. 

 

Ο καλύτερος τρόπος να είστε πιο eco-friendly στο ταξίδι σας, είναι να μειώσετε τα μίλια που έχετε να διασχίσετε, αν και ένα κοντινό ταξίδι μπορεί να μην είναι η ιδανική επιλογή για όλους. Πολλά πολυτελή θέρετρα και ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο λειτουργούν πλέον με επίκεντρο τη βιωσιμότητα. Τα ξενοδοχεία αυτά φιλοδοξούν σε μηδενικά ή χαμηλά απόβλητα και παίρνουν αρκετές οικολογικές πρωτοβουλίες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ζήσετε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το θέλετε και χωρίς να έχετε κανένα απολύτως βάρος στη συνείδησή σας.

 

At-Home Honeymoon

At-Home Honeymoon

Κι όμως, το γαμήλιο ταξίδι στο... σπίτι είναι πολύ πιο δημοφιλές από ό,τι μπορεί να νομίζετε. Και όταν λέμε στο σπίτι, εννοούμε στην ίδια χώρα, την ίδια περιοχή, ακόμη και την ίδια πόλη. Απλώς νοικιάστε μία μοντέρνα βίλα ή ένα ζεστό Airbnb. Τα ρομαντικά σπιτάκια είναι πολλά και θα χαρείτε τον αγαπημένο σας χωρίς να χρειαστεί να φύγετε μακριά από το σπίτι σας. 

 

Μήπως ανήκετε στην κατηγορία των ζευγαριών τύπου «Netflix & chill»? Ακόμη και στο ίδιο σας το σπίτι μπορείτε να περάσετε τις πρώτες σας μίνι διακοπές. Απλά πάρτε άδεια από τη δουλειά και απολαύστε ο ένας την συντροφιά του άλλου, χωρίς έγνοιες, άγχη και προβλήματα!

Βάσια Καττή

.

 

.