Catering: Η γεύση που κερδίζει


Ως καλοκαιρινή νύφη, έχετε όλες τις επιλογές ανοιχτές! Το καθιστό δείπνο δεν αποκλείεται αλλά έχει μια επίσημη υφή και έναν τόνο χειμώνα… Οι μπουφέδες και η ελευθερία που προσφέρουν φαντάζουν ιδανικοί… Μήπως έχετε μόνον νεαρούς καλεσμένους οπότε πρέπει να δώστε βαρύτητα στα ποτά; Ιδού, τα συν και τα πλην!

* Το καλοκαίρι είναι πιο χαλαρή η ατμόσφαιρα και ένα τυπικό σερβίρισμα μενού μπορεί να …κατεβάσει τη θερμοκρασία ανεπιθύμητα.

* Η λύση των μπουφέδων, σας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρετε μεγαλύτερη ποικιλία σε εδέσματα και γεύσεις, ικανοποιώντας έτσι κάθε επιθυμία ή…ιδιοτροπία των καλεσμένων σας.

* Η εικόνα του μπουφέ, με την κατάλληλη διακόσμηση, είναι εντυπωσιακή.

* Ο μπουφές είναι πιο ευέλικτος και γρήγορος για να σερβιριστεί κανείς, ειδικά εάν οι καλεσμένοι σας είναι πολυάριθμοι.

*Στο «καθιστό» σερβίρισμα, το menu dinner, τα πιάτα σερβίρονται διαδοχικά σε όλους, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει χρονικό κενό μεταξύ πιάτων…

* Το μενού που θα επιλέξετε δεν μπορεί να καλύπτει όλες τις προτιμήσεις.

Κάποιοι θα μείνουν νηστικοί εάν π.χ. είναι αλλεργικοί στα θαλασσινά και εσείς διαλέξατε καλοκαιρινό θέμα και ανάλογο μενού μόνο με seafood!

* Σε κάθε περίπτωση, καταλήξτε στον ακριβή αριθμό των καλεσμένων, ώστε να υπολογιστεί από την εταιρία catering όχι μόνον η ποσότητα του φαγητού, αλλά και το ακριβές κόστος. Συνήθως, οι αίθουσες και τα catering ζητούν να έχουν μερικές ημέρες νωρίτερα τον τελικό αριθμό για να «στήσουν» ανάλογα και τα τραπέζια. Καλύτερα να υπολογίσετε λίγα περισσότερα άτομα σε περίπτωση, που κάποιοι έρθουν συνοδευόμενοι, χωρίς την ευγένεια να προειδοποιήσουν.

* Δοκιμάστε την κουζίνα του κάθε χώρου που σας αρέσει, συγκρίνετε τιμές και ποιότητα! Ρωτήστε τι ακριβώς περιλαμβάνεται στην τιμή και φροντίστε να τον επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια ενός άλλου γάμου για να δείτε πώς λειτουργούν όλα…

* Αν ο χώρος της δεξίωσης δεν είναι κοντά στο ναό που θα τελεστεί ο γάμος,

τυπώστε ένα χάρτη με οδηγίες για να φτάνουν εύκολα οι καλεσμένοι σας και εσωκλείστε τον στο προσκλητήριο. Επιλέξτε ένα χώρο που διαθέτει και κλειστή αίθουσα, για να είστε… «παντός καιρού».

* Το menu dinner, θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι μεγαλύτερης ηλικίας καλεσμένοι, καθώς δε θα χρειάζεται να περιμένουν όρθιοι στη σειρά για τον μπουφέ. Έχει εφαρμοστεί και η λύση μισό-μισό: σε μια πτέρυγα του χώρου, οι φίλοι των γονιών και οι συγγενείς να σερβίρονται παραδοσιακά και στον υπόλοιπο χώρο, οι νεότεροι να εξυπηρετούνται από μπουφέδες. Μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αντίστοιχη ποιότητα στο φαγητό, για να μην θεωρηθεί πως υποτιμάτε κάποιους…

* Εάν η έκταση του χώρου το επιτρέπει ζητήστε από το catering πολλούς, μικρότερους μπουφέδες: για χορτοφάγους, με έθνικ κουζίνες, έναν μόνον με κρεατικά, έναν μόνον με θαλασσινά, κλπ.

* Στην περίπτωση του πιο νεανικού, γαμήλιου party, επιβάλλεται ο «όρθιος μπουφές» με μεζεδάκια ή finger food που δεν απαιτούν χρήση μαχαιροπίρουνου και πιάτου.

* Στην περίπτωση που ο χώρος που σας αρέσει δε διαθέτει catering μπορείτε να επιλέξετε όποιο catering θέλετε. Με την εντολή εκ μέρους σας, για αρμονική συνεργασία!

* Το catering πρέπει να λάβει σαφείς οδηγίες να αντικαθιστά άμεσα τις άδειες πιατέλες και τα μισογεμάτα σκεύη και τα ποτά να σερβίρονται άμεσα από το προσωπικό.

* Τι γίνεται εάν ο χώρος σας ξετρέλανε αλλά όχι και η κουζίνα του; Εάν το φαγητό είναι μεν καταπληκτικό σε έναν χώρο, το περιβάλλον όμως όχι και τόσο ή η έκτασή του δε σας καλύπτει; Τότε, θα αποφασίσετε με γνώμονα τις δικές σας προτεραιότητες…

 

 

 MORE FOR YOU...

Μοντέρνα Σταχτοπούτα: Οι Τάσεις στα Νυφικά Παπούτσια για το 2017

Μοντέρνα Σταχτοπούτα: Οι Τάσεις στα Νυφικά Παπούτσια για το 2017

Κάποιες επιλέγουν τα πολύ πρακτικά, ενώ άλλες τα πολύ εντυπωσιακά. Όπως και να έχει, τα παπούτσια δίνουν μία γεύση από την προσωπικότητα της νύφης.

Μενού Γαμήλιας Δεξίωσης: Ο Απόλυτος Οδηγός

Μενού Γαμήλιας Δεξίωσης: Ο Απόλυτος Οδηγός

Δοκιμάζετε ξανά και ξανά και δεν ξέρετε τι να διαλέξετε; Παρακάτω, θα βρείτε τις καλύτερες συμβουλές για το μενού στο τραπέζι μετά τα στέφανα.

Bride to be: Τρεις συμβουλές για να επιλέξετε σωστά το κραγιόν σας

Bride to be: Τρεις συμβουλές για να επιλέξετε σωστά το κραγιόν σας

Υπάρχει το τέλειο χρώμα κραγιόν; Σίγουρα έχετε δοκιμάσει αμέτρητα χρώματα. Τώρα όμως πλησιάζει η μέρα του γάμου σας. Και αναρωτιέστε, «Τι χρώμα κραγιόν να διαλέξω;»

Wedding Scents: Το άρωμα για την ημέρα του γάμου σας

Wedding Scents: Το άρωμα για την ημέρα του γάμου σας

Τι είδους άρωμα πρέπει να διαλέξετε την ημέρα του γάμου σας και πώς πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

Πώς θα οργανώσετε το τέλειο bachelorette

Πώς θα οργανώσετε το τέλειο bachelorette

5 χρήσιμα tips για την οργάνωση του πάρτι πριν τη μεγάλη μέρα.

Για ανηλίκους μόνο!

Για ανηλίκους μόνο!

Παιδιά και επίσημες εκδηλώσεις είναι δύο λέξεις που στην ίδια πρόταση μαζί γίνονται… εφιάλτης!