Fall… in love! Φθινοπωρινές ιδέες διακόσμησης γάμου

Κατηγορία - Οργάνωση Γάμου


Άρωμα φθινοπώρου στη διακόσμηση που θα δημιουργήσει μία μοναδικά ρομαντική ατμόσφαιρα και θα αναδείξει ακόμα και τους πιο λιτούς χώρους, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει το ιδανικό σκηνικό για φωτογραφίες γάμου! Εκμεταλλευτείτε τα χρώματα της εποχής, βάλτε πινελιές από το προσωπικό σας γούστο και κερδίστε τις εντυπώσεις των καλεσμένων σας.

protaseis gamou mag 2023

Επιλέξτε τα χρώματα της εποχής 

Το πορτοκαλί, το καφέ και το κίτρινο είναι κάποιες από τις αποχρώσεις που πρωταγωνιστούν το φθινόπωρο και συνδυάζονται ιδανικά μετα σκούρα ροζ, πράσινα και πορφυρά χρώματα. Εάν θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό, προτιμήστε έντονες αποχρώσεις, όπως το δαμασκηνί, και προσθέστε χρυσά και χάλκινα στοιχεία.  

Σε αυτούς τους χρωματικούς τόνους θα επιλέξετε και τα λουλούδια για το στολισμό της εκκλησίας και του χώρου της δεξίωσης. Ιδανική επιλογή είναι η νεραγκούλα, το λίλιουμ και η λεβάντα.  

διακόσμηση για φθινοπωρινό γάμο

Tip: Τα φθινοπωρινά γήινα χρώματα ταιριάζουν εξαιρετικά με την ιδιαίτερα δημοφιλή french country vintage διακόσμηση.Εάν επιλέξετε τους χρωματικούς τόνους του καφέ, προτιμήστε τις ανοιχτές αποχρώσεις της μόκας και της σοκολάτας που πλαισιώνουν γλυκά κάθε ανθοστολισμό. 

 

Δημιουργήστε ένα φυσικό σκηνικό 

Τα φθινοπωρινά κιτρινωπά φύλλα μπορούν να γίνουν το βασικό στοιχείο της διακόσμησης, με εντυπωσιακές συνθέσεις στο κέντρο των τραπεζιών και σε διάφορες γωνιές του χώρου της δεξίωσης τοποθετημένα σε ξύλινα ή μεταλλικά δοχεία.  

Συνδυάστε τα με άλλα φυσικά υλικά, όπως κλαδιά, κομμάτια κορμών και αποξηραμένα φρούτα ή καρπούς. Δημοφιλείς επιλογές είναι τα κάστανα και τα καρύδια εάν προτιμάτε τους τόνους του καφέ. 

TipΤο φθινοπωρινό φως βγάζει περισσότερη ζεστασιά από το δυνατό καλοκαιρινό ήλιο και δημιουργεί εύκολα πιο ρομαντικά σκηνικά. Αν η φωτογράφιση του γάμου σας γίνει κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, το φυσικό φως σε συνδυασμό με φύλλα και καρπούς εποχής θα δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εικόνα. 

 

Προσθέστε τα σωστά διακοσμητικά αντικείμενα  

Τα παλιά αντικείμενα ταιριάζουν απόλυτα με κάθε φθινοπωρινό γάμο και δημιουργούν ένα ειδυλλιακό φόντο για το γάμο σαςΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλαιού τύπου φανάρια, βάζα, κεριά, κηροπήγια και φωτιστικά και να δώσετε εύκολα μια μοναδική πινελιά στη διακόσμηση του χώρου. 

Εάν επιθυμείτε να δώσετε αέρινη ατμόσφαιρα, χρησιμοποιήστε υφάσματα της επιλογής σας ως κρεμαστά στοιχεία (από την οροφή κλειστού χώρου ή κλαδιά σε ανοιχτό χώρο) ή τυλιγμένα γύρω από φανάρια και άνθη. Η δαντέλα, η γάζα και η λεπτή λινάτσα επίσης είναι all time classic επιλογές. 

Tip: Ένας λιτός στολισμός χωρίς υπερβολές αποπνέει πάντα τον αέρα διακριτικής πολυτέλειας. Μην υπερφορτώσετε το χώρο της δεξίωσης τοποθετώντας πολλά διακοσμητικά στα τραπέζια των καλεσμένων σας. Ακολουθήστε τον κανόνα του less is more και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. 

 

Πρωτοτυπήστε με έξυπνα στοιχεία. 

Αντί για τα κλασικά βιβλία ευχών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλαδιά δέντρων στην είσοδο του χώρου της δεξίωσης, πάνω στα οποία οι καλεσμένοι σας θα κρεμάσουν καρτελάκια με κορδέλες. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο όπου οι καλεσμένοι σας θα ρίχνουν τα καρτελάκια ευχών τυλιγμένα με σπάγκο ή κορδέλες στα φθινοπωρινά χρώματα του γάμου σας.  

 

Διακοσμήστε με δώρα!  

Δείξτε ότι νοιάζεστε για τους καλεσμένους σας με μοναδικά αντικείμενα που θα απογειώσουν τη διακόσμηση του χώρου της δεξίωσης. Εσάρπες, για παράδειγμα, χρωματικά εναρμονισμένες στα χρώματα της διακόσμησης μέσα σε ξύλινα κουτιά δεν θα ζεστάνουν μόνο τους καλεσμένους σας στη ψυχρούλα της φθινοπωρινής βραδιάς αλλά αποτελούν και εξαιρετικά αναμνηστικά του γάμου σας.  

TipΕάν ο γάμος σας γίνει σε ανοιχτό χώρο, μπορείτε επίσης να έχετε ως δώρο, ομπρέλες για τους καλεσμένους! Η παροιμία άλλωστε λέει «νύφη βρεγμένη, νύφη ευτυχισμένη»!   

δωρο για καλεσμένους σε φθινοπωρινό γάμο ομπρέλες

 by Σωτηρία Θεοδωρίδου 

 

 

">