10 χρήσιμα tips για να διαλέξετε το νυφικό των ονείρων σας

Κατηγορία - Νύφη & Γαμπρός


Σχέδιο και ψυχραιμία. Αυτά είναι τα δυο «όπλα» με τα οποία θα «σκηνοθετήσετε» την ομορφότερη μέρα της ζωής σας και με αυτά εξοπλισμένη θα επιλέξετε το σωστό νυφικό για εσάς. Διώξτε, λοιπόν, κάθε άγχος και απολαύστε το.

* Έρευνα: Μια καλή αναζήτηση στο διαδίκτυο και εκατοντάδες αποτελέσματα θα βρεθούν μπροστά στα μάτια σας. Σημειώστε διευθύνσεις, εκτυπώστε τα νυφικά φορέματα που σας εκφράζουν περισσότερο και ορίστε ημερομηνία για δοκιμή με τους οίκους που κέρδισαν τις εντυπώσεις σας. Μεγάλη προσοχή στο χρονικό διάστημα. Σίγουρα το ψάξιμο θα πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον επτά με οκτώ μήνες πριν τον γάμο, ώστε να υπάρξει το κατάλληλο περιθώριο για την παραγγελία του νυφικού και τις μετέπειτα πρόβες του.  Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι ο σωματότυπός σας θα καθορίσει την τελική επιλογή, για αυτό κινηθείτε ανάλογα.

 

* Budget: Είτε το αγοράσετε, είτε το ενοικιάσετε, είτε το ράψετε πάνω σας, είναι σημαντικό να έχετε καταλήξει στο ποσό που θέλετε να ξοδέψετε.

 

* Οι αποχρώσεις σας: Κι όμως, το αν το δέρμα σας κινείται σε ψυχρούς ή θερμούς τόνους, καθώς και το χρώμα των μαλλιών και των ματιών σας παίζουν το ρόλο τους για το κατά πόσο σας πηγαίνει εκείνο το άσπρο του πάγου ή το σαμπανί που ερωτευτήκατε. Στις μεν πρώτες περιπτώσεις (ψυχροί) ταιριάζουν το καθαρό λευκό, το ασημί λευκο, του πάγου και τα παλ ροζ. Στις δε δεύτερες (θερμοί) τέλεια δείχνουν τα ιβουάρ, σαμπανί και οποιοδήποτε παστέλ ή γήινο χρώμα.

 

* Το ραντεβού: Η ώρα της δοκιμής έφτασε κι αν είναι και πρωινή, όπου οι εργαζόμενοι είναι περισσότερο ευδιάθετοι και άρα πιο εξυπηρετικοί, θα ήταν υπέροχο!

 

* Φωτογραφία μπροστά στον καθρέφτη: Φτάνοντας στο showroom και ξεκινώντας τη δοκιμή των νυφικών, θα ήταν χρήσιμο να έχετε μαζί σας μια φωτογραφική μηχανή. Κοιτάζοντάς τες στο τέλος θα έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιό εφαρμόζει ωραία πάνω σας και ποιό όχι.

 

* Παρέα με ένα ζευγάρι παπούτσια:  Δεν χρειάζεται να είναι αυτά που θα φοράτε την ημέρα του γάμου σας. Αρκεί να έχουν παρόμοιο ύψος. Τα εκατοστά του

τακουνιού δεν αλλάζουν μόνο το μήκος του φορέματος, αλλά μεταβάλλουν και τη στάση του σώματός σας.

 

* Περιποιημένη: Φροντίστε τον εαυτό σας την ημέρα της δοκιμής για να έχετε μια πιο ορθή τελική εικόνα του εαυτού σας μέσα στο νυφικό.

 

* Εσώρουχα: Την ημέρα που θα βρίσκεστε στο ατελιέ είναι σημαντικό να φοράτε σε λευκό ή nude χρώμα εσώρουχα για πιο ολοκληρωμένη άποψη. Μάλιστα, θα ήταν ιδανικό το πάνω μέρος να είναι στράπλες. Τα εσώρουχα μπορούν να αλλάξουν διαφορετικά τον τρόπο που το συγκεκριμένο ρούχο «κάθεται» πάνω σας. 

 

* Λίγοι και καλοί: Η ματιά ενός ατόμου που εμπιστεύεστε το γούστο του σίγουρα θα βοηθήσει, για αυτό καλύτερα ας αποφευχθεί ο όποιος συνωστισμός προσώπων (και άρα απόψεων). 

 

* Αγαπημένη μου ζυγαριά: Οι περισσότερες υποψήφιες νύφες θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά που τις παιδεύουν και να εμφανιστούν στην ιδιαίτερη αυτή μέρα της ζωής τους πιο αδύνατες από ποτέ. Συνεπώς, θα πρέπει να ξέρετε από την αρχή μέχρι πού θέλετε να φτάσετε, ώστε να υπάρξει ο ανάλογος προγραμματισμός και να μην ξοδέψετε επιπλέον ώρες προβών για στένεμα ή… φάρδεμα σημείων!

 

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η τελική απόφαση είναι αποκλειστικά δική σας. Η μόνη τάση την οποία ακολουθεί το νυφικό είναι αυτή των θέλω σας. Φροντίστε, επομένως, να έχει αξία διαχρονική, ώστε όταν στο μέλλον βλέπετε τις γαμήλιες φωτογραφίες σας, να μην μετανιώσετε ούτε δευτερόλεπτο για αυτό που θα αντικρίζετε. 

by Νίκη Αξιώτη