Οι γλυκές… ετοιμασίες για το δωμάτιο του μωρού σας


Ανάμεσα στα πολλά πράγματα που απασχολούν τους μελλοντικούς γονείς είναι και το παιδικό δωμάτιο που μάλιστα αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή του νεογέννητου μωρού. Αξίζει να δώσετε μεγάλη έμφαση γιατί είναι ο χώρος που θα παίξετε τις πρώτες σκηνές της κοινής ζωής με το μικρό σας άγγελο, οπότε θα πρέπει να είναι κάτι το ξεχωριστό.

Πέρα από ένα απλό βάψιμο ενός τοίχου, μια καλή επιλογή αλλά λίγο πιο… τσιμπημένη αποτελεί η τοιχογραφία που δίνει μια διαφορετική πινελιά στο χώρο. Το σχέδιο που θα επιλέξετε στην αρχή μπορεί να είναι ένα ουδέτερο δηλαδή να μην είναι από κάποιο παιδικό ή κάποιο θέμα. Ο λόγος, ότι δεν έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρας του παιδιού για να ξέρετε τι ακριβώς μπορεί να του αρέσει και τι όχι. Να θυμάστε ότι στην περίπτωση που επιλέξετε να κάνετε κάποιο σχέδιο, είναι λίγο πιο χρονοβόρο από το απλό βάψιμο όμως, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.  

Τελευταία εναλλακτική που μπορεί να σας φανεί ενδιαφέρουσα,  είναι οι ταπετσαρίες, οι οποίες μπορούν να δώσουν με την σειρά τους μια άλλη νότα στο χώρο. Μπορείτε να τις βρείτε σε μεγάλα καταστήματα με υφάσματα και να πάρετε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες.

Μετά, σειρά έχει το κρεβατάκι όπου σύμφωνα με τους ειδικούς η επιλογή πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή. Χρειάζεστε ένα κρεβατάκι-κούνια, που θα έχει προστατευτικά κάγκελα. Τα κάγκελα όμως, θα πρέπει να είναι σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο έτσι ώστε να μην χωράει το κεφαλάκι του μωρού καθώς υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων. Αν το κρεβατάκι που θα επιλέξετε έχει και ρόδες είναι μια εξαιρετική επιλογή μιας που θα μπορεί να μεταφέρεται με μεγάλη ευκολία.

Για το στρώμα καλό θα ήταν να μην τσιγκουνευτείτε και να αγοράσετε ένα που να είναι σκληρό και καλής ποιότητας προκειμένου να αποφύγετε τυχόν αλλεργίες.

Η θέση από το κρεβατάκι μέσα στο παιδικό δωμάτιο αξίζει προσοχής για να αποφευχθούν κάποια λάθη και ίσως κάποιοι κίνδυνοι. Πιο συγκεκριμένα,  ιδανικά θα πρέπει να βρίσκεται μακριά από το παράθυρο και το καλοριφέρ και απέναντι από την πόρτα, για να μπορείτε να έχετε οπτική επαφή ανά πάσα στιγμή.

Στο πάζλ που ονομάζεται παιδικό δωμάτιο πρέπει να προσθέσουμε και μια συρταριέρα για τα ρουχαλάκια του μωρού σας. Μπορείτε να επιλέξετε μια που θα έχει πάνω της ενσωματωμένη αλλαξιέρα για να μπορείτε εκεί να ντύνετε άνετα το μωράκι σας. Είναι απαραίτητη αν δεν έχετε προβλέψει ή αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο ψηλό μέρος στο σπίτι για να αλλάζετε εκεί το μωρό σας.

Χρήσιμα αξεσουάρ για το δωματιάκι του μωρού σας

Σύστημα ενδοεπικοινωνίας  για να έχετε επαφή με το μωρό σας όταν κοιμάται, σε όποιο σημείο του σπιτιού κι αν βρίσκεστε.

Μόμπιλε που αποτελεί μια εξαιρετική απασχόληση για ένα μωράκι που μόλις έχει ξυπνήσει.

Φωτιστικό με ντίμερ για να μην “χτυπάει” το δυνατό φως το αγγελούδι σας.

Κουνιστή πολυθρόνα για να κάθεστε αγκαλιά με το μωρό σας, να το θηλάζετε και να το νανουρίζετε.

Προστατευτικά επίπλων και διάφορα είδη ασφάλισης για να έχετε… το κεφάλι σας ήσυχο.  

by Ζωή Τάσκα

">MORE FOR YOU...

10 Κορυφαία Workout Tips για τη Μέλλουσα Νύφη

10 Κορυφαία Workout Tips για τη Μέλλουσα Νύφη

Εδώ, θα βρεις τις καλύτερες συμβουλές για να είσαι σε φόρμα πριν από τη μεγάλη μέρα.

6 Χρήσιμες συμβουλές για να μην σας χτυπήσουν τα παπούτσια τη μεγάλη μέρα

6 Χρήσιμες συμβουλές για να μην σας χτυπήσουν τα παπούτσια τη μεγάλη μέρα

Πόνος στα πόδια τη μεγάλη μέρα? Αν δεν θέλετε να σας χτυπήσουν τα παπούτσια σας τη μέρα του γάμου σας, ακολουθήστε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές.

Το άγχος πριν το γάμο και πως θα το διαχειριστείτε

Το άγχος πριν το γάμο και πως θα το διαχειριστείτε

Ένας γάμος είναι μία μεγάλη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου, επομένως το άγχος είναι συχνό φαινόμενο. Ο φόβος για το νέο και άγνωστο είναι φυσιολογικός.

Βρείτε την τέλεια κάπα για το bridal look σας

Βρείτε την τέλεια κάπα για το bridal look σας

Ένα από τα αγαπημένα items της σεζόν, η κάπα, ταιριάζει «γάντι» στη μεγάλη μέρα.

Μπαλόνια στον γάμο σας: Πώς θα τα ενσωματώσετε στη μεγάλη μέρα

Μπαλόνια στον γάμο σας: Πώς θα τα ενσωματώσετε στη μεγάλη μέρα

Για μια στιγμή σκεφτείτε όλες τις υπέροχες εκδηλώσεις που συναντήσατε καθώς μεγαλώνατε – τι κοινό είχαν στη διακόσμηση; Τα μπαλόνια, φυσικά!

Οι 7 κορυφαίες τάσεις στα νυφικά για το 2018

Οι 7 κορυφαίες τάσεις στα νυφικά για το 2018

Ετοιμάζεστε να παντρευτείτε μέσα στον επόμενο χρόνο και ψάχνετε το κατάλληλο νυφικό? Αυτό το άρθρο είναι για εσάς.