Πως θα επιλέξετε τον κατάλληλο φωτογράφο

Κατηγορία - Νύφη & Γαμπρός


Η φωτογράφιση του γάμου σας αποτελεί τη διήγηση του δικού σας «παραμυθιού», άρα απαιτεί τον ιδανικό άνθρωπο που θα το αποτυπώσει, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια τέτοια περίσταση. Ο κατάλληλος φωτογράφος γάμου θα καταγράψει λεπτομερώς όχι μόνο το στολισμό και τις εμφανίσεις των πρωταγωνιστών, μα κυρίως τα συναισθήματά που διέπουν εκείνη τη μεγάλη μέρα

 

Μια καλή αρχή είναι η αναζήτηση. Σίγουρα θα έχετε δει γαμήλιες φωτογραφίες συγγενών και φίλων που σας ενθουσίασαν. Μη διστάσετε, λοιπόν, να ρωτήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας των φωτογράφων που είχαν επιλέξει. Η μεγαλύτερη γκάμα επιλογών, όμως, βρίσκεται μόλις ένα… κλικ μακριά σας, αφού η διαδικτυακή έρευνα θα σας λύσει τα χέρια.

 

Στη διαδικασία αυτή θα «σκοντάψετε» πάνω σε αρκετές προσφορές και εκπτωτικά πακέτα φωτογράφισης γάμου. Αξιολογήστε για το εάν πρόκειται για επαγγελματίες και φυσικά το εάν το κόστος συμβαδίζει με την ποιότητα. Πρόκειται για τον άνθρωπο με τον οποίο θα περάσετε πολλές ώρες μαζί σε μια ιδιαίτερη μέρα για εσάς. Επομένως, μια ισορροπημένη επιλογή, θα οδηγήσει σε ένα ανάλογο αποτέλεσμα.

 

Μόλις βρείτε αυτόν που ταιριάζει στο ύφος, αλλά και στον οικονομικό προϋπολογισμό σας, κλείστε ραντεβού μαζί του. Με την κατ’ ιδίαν συνάντηση στον χώρο του θα διαπιστώσετε αν υπάρχει χημεία μεταξύ σας, κάτι το οποίο είναι ζητούμενο. Μην παραλείψετε να ζητήσετε το portfolio του, ώστε να δείτε δείγματα της δουλειάς του. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να αξιολογήσετε την ποιότητά της, ενώ παράλληλα θα σας παρουσιάζει προτάσεις και λύσεις που αντανακλούν τα δικά σας θέλω. 

 

Όταν καταλήξετε στον σωστό κατά την κρίση σας επαγγελματία θα πρέπει να διαπιστώσετε εάν είναι διαθέσιμος την ημερομηνία του γάμου σας. Άρα, για να επιτύχετε κάτι τέτοιο, το ψάξιμο θα πρέπει να γίνει μέχρι και έναν χρόνο πριν από εκείνη την μέρα. 

 

Η συμφωνία σας είναι απαραίτητο να είναι ξεκάθαρη. Οπότε η σύναψη ενός συμφωνητικού μαζί του, όπου θα αναγράφονται όλες οι λεπτομέρειες που θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρχουν (αριθμός φωτογραφιών, είδος βίντεο, μορφή και χρόνος παράδοσης υλικού, κ.α.), είναι κάτι το αναγκαίο. Μην ξεχάσετε να διευκρινίσετε το αν επιθυμείτε να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες εκείνης της μέρας στο διαδίκτυο. Κι αυτό γιατί πολλοί επαγγελματίες του είδους τείνουν να προβάλλουν τη δουλειά τους στις ιστοσελίδες τους ή στους λογαριασμούς που διατηρούν στα social media. Καθιστώντας σαφή όλα τα παραπάνω θα μπορέσετε να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης και να αποφύγετε τυχόν παρεξηγήσεις.

Πολλοί μελλόνυμφοι προκειμένου να αισθανθούν άνετα και να βγάλουν τις φωτογραφίες των ονείρων τους χρειάζονται και κάποια δοκιμαστικά πριν την μεγάλη μέρα. Συζητήστε με τον άνθρωπο που έχετε επιλέξει εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό και φυσικά εάν υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση. Επίσης, μοιραστείτε μαζί του τις ιδέες σας. Εάν για παράδειγμα, έχετε κάποια προτίμηση στο μέρος που θέλετε να φωτογραφηθείτε, συζητείστε το μαζί του, ώστε με τις δικές του πινελιές να έχετε τελικά το αποτέλεσμα που επιδιώκετε.

 

Ένας επαγγελματίας που θέλει να παραδώσει μια ποιοτική δουλειά φωτογράφισης γάμου φροντίζει να επενδύει σε εξοπλισμό και συνεχή επιμόρφωση. Την ημέρα εκείνη θα τον δείτε να καταγράφει παρασκηνιακά οτιδήποτε συμβαίνει χωρίς να σας δημιουργεί άγχος. Αντίθετα, θα επιχειρεί ουσιαστικές παρεμβάσεις και με την καλλιτεχνική του ματιά θα κάνει πράξη τη φράση: «Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις». 

 

Η φωτογράφιση του γάμου είναι σημαντικό κομμάτι της οργάνωσής του. Αξίζει, λοιπόν, να επενδύσετε ουσιαστικά σε αυτό, ώστε οι αναμνήσεις που θα σας συνοδεύουν στο μέλλον να αντανακλούν την αισθητική σας και να αισθάνεστε ότι ζείτε ξανά τη μαγεία εκείνων των στιγμών.

Ανακάλυψε τον ιδανικό φωτογράφο γάμου για τον δικό σου γάμο, στο wedding-photographers.gr

Ο ιδανικός φωτογράφος γάμου στο wedding-photographers.gr

by Νίκη Αξιώτη

.