Μενού Γαμήλιας Δεξίωσης: Ο Απόλυτος Οδηγός

Κατηγορία - Δεξίωση


Ο καθορισμός του γαμήλιου μενού ίσως φαίνεται πως είναι μια σχετικά απλή υπόθεση, αλλά μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα δύσκολη για κάποιον «αρχάριο» στα μενού εκδηλώσεων. Μην αγχώνεστε! Ακολουθεί ο απόλυτος οδηγός step-by-step για τον καθορισμό του μενού της γαμήλιας δεξίωσης -την προσοχή σας: περιλαμβάνονται tips εξοικονόμησης χρημάτων και μοναδικές ιδέες!

.

Step By Step

Ώρα και Εποχή

Αρχικά, θα πρέπει να αποφασίσετε την ώρα της ημέρας και την εποχή του έτους. Θα έχετε ένα καλοκαιρινό γεύμα στις 2 το μεσημέρι ή ένα κομψό χειμωνιάτικο δείπνο στις 8; Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική απόφαση που έχετε να πάρετε πριν ξεκινήσετε και, φυσικά, θα εξαρτηθεί και από τη διαθεσιμότητα του χώρου που έχετε επιλέξει για τη γαμήλια δεξίωση.

 

Ξεφύγετε από την καθιερωμένη βραδινή δεξίωση γάμου και κάντε ένα μεσημεριανό.

 

 

Το κόστος

Συμβουλευτείτε τον προϋπολογισμό του γάμου σας. Αν θέλετε έναν γάμο μειωμένου κόστους, το φιλέ μινιόν δεν είναι η καταλληλότερη επιλογή! Όσο περισσότερες είναι οι επιλογές που προσφέρετε στους καλεσμένους σας, τόσο αυξάνονται και τα έξοδα για το γαμήλιο μενού. Σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός σας είναι πολύ περιορισμένος, θα μπορούσατε να εξετάσετε την ιδέα μίας απλής δεξίωσης με κοκτέιλ ή ένα απογευματινό τσάι. Γενικά, θα πρέπει να κάνετε μία καλή έρευνα αγοράς πριν αποφασίσετε, καθώς το τραπέζι του γάμου είναι το πιο ακριβό έξοδο.

 

Απλή δεξίωση γάμου με κοκτέιλ.

 

 

Προσφέρετε ποικιλία

Επιλέξτε ορεκτικά τα οποία θα είναι και σταθερά στο τραπέζι ή το μπαρ αλλά και περαστά από τους σερβιτόρους, καθώς και ζεστά και κρύα ορεκτικά. Καλό θα είναι οι καλεσμένοι σας να έχουν πάντα την ευκολία να φάνε όταν το επιθυμούν από κάποιο μπαρ/stand, αλλά και όσοι είναι απορροφημένοι σε μία συζήτηση, να μπορούν να διαλέξουν ένα ορεκτικό από τον σερβιτόρο που περνάει.

 

Ορεκτικά περαστά από τους σερβιτόρους.
 
 

Κάτι ξεχωριστό

Ρωτήστε την εταιρεία catering αν μπορεί να ενσωματώσει στο μενού της γαμήλιας δεξίωσης μία παλιά οικογενειακή συνταγή. Οι καλεσμένοι σας θα απολαύσουν αυτή την προσωπική πινελιά.

 

Προσθέστε μία παλιά οικογενειακή συνταγή στο μενού της γαμήλιας δεξίωσης.
 
 

Προσωπικές Προτιμήσεις

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει στο μενού τα αγαπημένα σας φαγητά. Το να απολαύσετε εσείς οι ίδιοι τη δεξίωση του γάμου σας είναι ό,τι πιο σημαντικό! Αυτό θα βοηθήσει στο να γίνει και πιο προσωπικό το μενού σας.

 

Νύφη στη γαμήλια δεξίωση.

 

 

Μια εναλλακτική επιλογή

Ρωτήστε ποιες είναι οι διαθέσιμες διαιτητικές επιλογές. Πολλά ζευγάρια προσθέτουν στο μενού λευκό κρέας ή και μια χορτοφαγική επιλογή. Δοκιμάστε και αυτό το πιάτο πριν το βάλετε στο μενού της γαμήλιας δεξίωσης.

 

Προσθέστε μία χορτοφαγική επιλογή.

 
 

Δοκιμάστε το

Ζητήστε να κάνετε μία δοκιμή. Θα έχετε μία ευκαιρία να δοκιμάσετε τα φαγητά και να δείτε ποια ξεχωρίζουν. Τα περισσότερα catering δίνουν μια δωρεάν δοκιμή για τη νύφη και το γαμπρό. Αν θέλετε να ακούσετε και άλλες απόψεις, μπορείτε να ρωτήσετε πόσο θα κοστίσει για να παρευρεθούν στη δοκιμή και οι γονείς ή κάποιοι στενοί σας φίλοι.

 

Δοκιμή του μενού πριν τον γάμο.

 
 

Double check

Τέλος, σημειώστε το προτεινόμενο μενού σας, έτσι ώστε να δείτε αν λείπει κάτι ή αν υπάρχει κάτι που δεν ταιριάζει. Δείξτε το σε μερικούς έμπιστους φίλους για να δείτε αν έχουν να σας προτείνουν κάτι. Βρείτε ένα καλό catering και κλείστε το από νωρίς, για να μην αυξηθούν τα έξοδα.

 

Μενού γαμήλιας δεξίωσης.

 

by Βάσια Καττή