Wedding Scents: Το άρωμα για την ημέρα του γάμου σας

Κατηγορία - Οργάνωση Γάμου


Από τη φωτογραφία που θα ανεβάσετε στο Instagram, μέχρι τον φωτογράφο του γαμήλιου πάρτι, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το νυφικό, τα μαλλιά, το μακιγιάζ, η ευτυχία, θα απαθανατιστούν. Ωστόσο, τίποτα δεν θα συλλάβει καλύτερα τη στιγμή από το άρωμα που φοράτε. Το άρωμα δεν καθορίζει μόνο τη διάθεσή μας, αλλά ενεργοποιεί και τη μνήμη. Για να θυμάστε τη στιγμή, μία ολόκληρη ζωή.

protaseis gamou mag 2023

Το κατάλληλο άρωμα, για την κατάλληλη περίσταση

Θα πρέπει να επιλέξετε με μεγάλη προσοχή το άρωμα που θα φορέσετε την ημέρα του γάμου σας. Γιατί; Γιατί το σημείο του εγκεφάλου που ελέγχει την όσφρηση είναι πολύ κοντά στο τμήμα εκείνο που διαχειρίζεται τις δυνατές συγκινήσεις και, φυσικά, τις αναμνήσεις. Ένα άρωμα μπορεί να μας κάνει να ονειρευόμαστε ή και να θυμόμαστε μία ονειρική στιγμή.

 

Επιλέξτε με προσοχή το άρωμα για τον γάμο σας.

 

Ακούστε τους ειδικούς

Οι ειδικοί της αρωματοθεραπείας χρησιμοποιούν τα αρώματα ως μέσα για καταπολέμηση αρνητικών και άσχημων συναισθημάτων. Σύμφωνα με τους ίδιους, το άρωμα του κίτρου και των λευκών λουλουδιών -όπως για παράδειγμα οι γαρδένιες ή το γιασεμί- μπορεί να μειώσει το στρες, να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να νιώσετε ευφορία, πράγμα πολύ σημαντικό για τη μέρα του γάμου σας. Αν η νυφική σας ανθοδέσμη δεν έχει άρωμα, μπορείτε να την ψεκάσετε λίγο με το δικό σας.

 

Νυφική ανθοδέσμη με γαρδένιες.

 

Πριν το γάμο

Μια μέρα πριν το γάμο σας, καλό θα ήταν να κάνετε peeling στο δέρμα σας, για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα. Το καθαρό και αναγεννημένο δέρμα απορροφά την μυρωδιά του αρώματος καλύτερα, με αποτέλεσμα αυτό να διαρκεί περισσότερο. Για τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν κάνετε το γάμο αποφύγετε να φάτε τροφές όπως πίτσα, σουτζούκι, παστουρμά, τηγανιτές πατάτες και σοκολάτες, οι οποίες αυξάνουν τις λιπαρές εκκρίσεις. Οι οσμές που αναδίδονται, χρειάζονται κάποιο χρονικό διάστημα για να φύγουν.

 

Μετά την απολέπιση το άρωμα διαρκεί περισσότερο.

 

Χειμώνας ή καλοκαίρι;

Ναι, η εποχή παίζει ρόλο. Αν ο γάμος σας είναι χειμώνα ή φθινόπωρο μπορείτε να εφαρμόσετε λίγο άρωμα και στις παλάμες σας, ώστε από τη στιγμή που θα σας υποδεχθεί ο γαμπρός στα σκαλιά της εκκλησίας μέχρι και το τελείωμα της γαμήλιας γιορτής να επικοινωνείτε με την ξεχωριστή ευωδία του αρώματός σας. Από την άλλη, αποφύγετε το παραπάνω αν πρόκειται να παντρευτείτε την άνοιξη ή το καλοκαίρι, καθώς μπορεί να ιδρώσουν οι παλάμες σας και το αποτέλεσμα να είναι αντίθετο από το επιθυμητό.

 

Ψεκάστε σωστά

Αν και δεν το γνωρίζουν πολλοί, το άρωμα πρέπει να ψεκάζεται σε σημεία του σώματος που παράγουν θερμότητα, ώστε να απελευθερώνεται σε κάθε μας κίνηση. Τέτοια σημεία είναι οι καρποί, το σημείο πίσω από τα αυτιά, ανάμεσα στο στήθος και πίσω από τα γόνατα.

Extra tip: Συνδυάστε το άρωμα με την αντίστοιχη κρέμα σώματος (ακόμη και το αντίστοιχο αφρόλουτρο, αν υπάρχει), έτσι ώστε να γίνει ακόμη πιο δυνατό.

 

Συνδυάστε το άρωμα με κρέμα σώματος

 

Η σωστή ποσότητα

Η υπερβολή δεν μας βοηθά ποτέ. Ειδικά στο θέμα του αρώματος, μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα και μια αίσθηση δυσφορίας -όχι και ό,τι καλύτερο για τη μέρα του γάμου σας. Θα ξέρετε ότι έχετε βάλει τη σωστή ποσότητα αρώματος όταν αυτό γίνεται αντιληπτό από τα άτομα που είναι κοντά σας (και μόνο!).

 

Είναι πράγματι τόσο ωραία η ιδέα να αρωματίσετε τον γάμο σας! Το άρωμα έχει την ικανότητα να δώσει στη μέρα μια τρισδιάστατη αίσθηση, ενώ το ζευγάρι και οι προσκεκλημένοι θα συνδέουν αυτά τα αρώματα με τον γάμο για πάντα.

 

Τα αρώματα κρατούν ζωντανές τις αναμνήσεις.

 

 

by Βάσια Καττή

.