Wedding Rocks: Συμβουλές για Εκείνον

Κατηγορία - Νύφη & Γαμπρός


Το μονόπετρο-έκπληξη πριν την πρόταση γάμου θεωρείται το άγχος κάθε άντρα, αφού η αγορά του είναι αρκετά δύσκολη. Ξέρουμε ότι πρόκειται για μία ξεχωριστή στιγμή και αυτό το άρθρο γράφτηκε ακριβώς για να μην πανικοβάλλεσαι. Ή για να μην πανικοβάλλεσαι τόσο πολύ.

Πόσο καιρό πριν να αγοράσεις το δαχτυλίδι;

Έχεις συγκεκριμένη ημερομηνία στο μυαλό σου για την πρόταση γάμου; Τότε, καλό είναι να ξέρεις ότι αν θέλεις δαχτυλίδι ειδικά φτιαγμένο, πρέπει να υπολογίζεις ένα μήνα περίπου για να το ετοιμάσουν -αναλόγως πάντα με την ζήτηση που προκύπτει σε κάθε εποχή. Από την άλλη, αν είσαι από τους τυχερούς που το επιλέγουν κατευθείαν και απλά χρειάζονται κάποιες τροποποιήσεις π.χ. στο μέγεθος, τότε υπολόγισε μια με δυο εβδομάδες το πολύ.

 

Αν δεν ξέρεις τι θέλει

Σε περίπτωση που δεν έχεις ιδέα για το τι μπορεί να είναι αυτό που θέλει, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το μάθεις: ψάρεψέ την! Μία τυχαία-χωρίς-να-καρφωθείς βόλτα σε ένα κοσμηματοπωλείο θα σου λύσει τα χέρια. Από την άλλη, αν φοβάσαι πως θα το καταλάβει και θα καταστρέψεις την έκπληξη, σου έχουμε και άλλη λύση. Η αδελφή/κολλητή δύσκολα θα σε απογοητεύσει (Αν μη τι άλλο, θα έχεις κάποιον να κατηγορήσεις σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, σωστά;)

 

Το υλικό

Ανάλογα με την οικονομική σου κατάσταση, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στα μονόπετρα με ζιργκόν (απλή πέτρα) και με μπριγιάν (διαμάντι), τα οποία συνδυάζονται συνήθως με λευκόχρυσο 18 καρατίων. Τα  πρώτα κυμαίνονται από 150 έως 300 ευρώ, ενώ τα άλλα από 400 έως 2.500 ευρώ. Οι τιμές στα μπριγιάν κυμαίνονται ανάλογα με τα καράτια, το κόψιμο, την καθαρότητα και το χρώμα της πέτρας.

 

Μονόπετρο με μπριγιάν.

 

Μην ξοδέψεις μια περιουσία

Ξέρουμε ότι το αξίζει, αλλά το να ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα μόνο για το δαχτυλίδι δεν είναι και ό,τι πιο συνετό. Πολλές φορές ένας άντρας παρασύρεται εύκολα από τους πωλητές των κοσμηματοπωλείων, με αποτέλεσμα να ξοδεύουν πολύ περισσότερα χρήματα, τα οποία μάλιστα μπορούν να ξοδευτούν αργότερα, για την τελετή. Άλλωστε, μην ξεχνάς: Η τιμή ενός δαχτυλιδιού δεν αντιστοιχεί στην «ποσότητα» της αγάπης για το άλλο σου μισό!

 

Κράτησέ το κρυφό

Όσο μεγαλύτερη η έκπληξη, τόσο μεγαλύτερη και η ευτυχία της στιγμής. Προσπάθησε να μην προδοθείς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να αρχίσεις ξαφνικά να της πετάς υπονοούμενα ή να της συμπεριφέρεσαι διαφορετικά από ό,τι συνήθως. Επίσης, να μην ξεχάσεις να κρύψεις το δαχτυλίδι σε ένα σημείο που δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να κοιτάξει. Μία καλή ιδέα είναι το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Ή ο χώρος εργασίας.

 

Κάνε τη στιγμή μαγική

Έφτασε η στιγμή της πρότασης. Πρόκειται για μια στιγμή που οι περισσότερες γυναίκες (και άντρες) περιμένουν μια ολόκληρη ζωή. Κάνε την μοναδική.  Μπορείς να κάνεις κάτι κλασικό, όπως να την πας στο αγαπημένο της εστιατόριο και, εκεί που δεν το περιμένει, να της κάνεις την ερώτηση. Από την άλλη, μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό, πιο προσωπικό. Να πάτε στο μέρος που ήταν το πρώτο σας ραντεβού, να γεμίσεις το σπίτι κεράκια και ροδοπέταλα ή… Ποιος ξέρει; Μπορείς να κάνεις τα πάντα! Βάλε λίγη φαντασία.

 

Βάλε λίγη φαντασία, κάνε κάτι διαφορετικό.

 

Αν υπάρχει αγάπη, όπου και να γίνει η πρόταση, με ό,τι δαχτυλίδι και να γίνει, θα ακούσεις αυτό το πολυπόθητο «ναι», για το οποίο τόσο αγχώνεσαι…

Μονοπετρο: πως να το διαλέξεις

 

 

by Βάσια Καττή

">