Το άγχος πριν το γάμο και πως θα το διαχειριστείτε

Κατηγορία - Οργάνωση Γάμου


Αποφασίσατε να παντρευτείτε και η απόφαση για αλλαγή είναι φυσικό και αναμενόμενο να δημιουργεί ανασφάλεια, αβεβαιότητα και τις γνωστές σε όλους μας δεύτερες σκέψεις. Μην νιώθετε άσχημα γι αυτές και μην ανησυχείτε. Αντίθετα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δείξετε ψυχραιμία για να αποβάλλετε τον πανικό. Πως; Δείτε στη συνέχεια.

protaseis gamou mag 2023

Καταγράψτε τα συναισθήματά σας

Το γράψιμο είναι ένας ασφαλής και προσιτός τρόπος για να εκφράσετε τα συναισθήματα του άγχους πριν τον γάμο. Προσδιορίστε τι ακριβώς σας απασχολεί και αντιμετωπίστε αυτό το θέμα μόνο. Οι λέξεις έχουν τη δύναμη να μας απελευθερώνουν και να μας “προστατεύουν” από το να κρατάμε πράγματα για τον εαυτό μας και να δημιουργούμε μια αίσθηση τεχνητής ψυχολογικής πίεσης. Μάλιστα, το να κρατάμε ημερολόγιο έχει αποδειχθεί ότι είναι μια διαδικασία, η οποία αποτελεί εργαλείο θεραπείας και προτείνεται σε πολλά άτομα με άγχος.

 

Οι λέξεις έχουν τη δύναμη να μας απελευθερώνουν.
 

Πάρτε μία ανάσα

Με όλα αυτά που έχετε να κάνετε -για να μην αναφέρουμε ότι έρχεται και μία τελετή που πρόκειται να σας αλλάξει τη ζωή- είναι λογικό να πανικοβάλλεστε. Καθαρίστε το κεφάλι σας από τις έγνοιες. Πάρτε μία ανάσα. Για λίγα λεπτά κάθε μέρα ή όταν είστε ξαπλωμένη στο κρεβάτι τη νύχτα στρέψτε την προσοχή σας στην όλη διαδικασία της εισπνοής κι εκπνοής. Αυτό θα βοηθήσει στο να επιβραδύνεται τον καρδιακό σας ρυθμό και να χαλαρώσετε τους μυς σας.

 

Διώξτε το άγχος με ένα άρωμα

Η λεβάντα είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ικανότητες. Παρόμοια, το γιασεμί, το χαμομήλι και ο βασιλικός έχει αποδειχθεί ότι έχουν χαλαρωτικά οφέλη. Βάλτε ένα τέτοιο άρωμα στους καρπούς σας και θα δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει αστραπιαία. Εναλλακτικά, ανάψτε ένα αρωματικό κερί και ετοιμάστε ένα φλιτζάνι τσάι για να χαλαρώσετε.

 

Ανάψτε ένα αρωματικό κερί και χαλαρώστε.

 

 

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είστε -λίγο- αγχωμένη

Η κοινωνία μας πιστεύει ότι ο αρραβώνας και η προετοιμασία του γάμου είναι απλά μία ευτυχισμένη περίοδος, αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο φόβος και το άγχος συνοδεύουν συχνά τον ενθουσιασμό και τη χαρά του ζευγαριού πριν το γάμο. Δεν είναι απλά φυσιολογικό, είναι και υγιές το να αμφισβητήσετε μία δέσμευση ζωής και το ότι ανησυχείτε δεν σημαίνει ότι δεν θέλετε να παντρευτείτε. Σημαίνει ότι είστε φυσιολογικός άνθρωπος.

 

Φροντίστε τον εαυτό σας

Πραγματικά, το άγχος είναι μία καλή ευκαιρία για να γυμναστείτε. Ή να γυμναστείτε περισσότερο. Η άσκηση έχει θετικές συναισθηματικές και ψυχολογικές επιδράσεις. Βγάλτε βόλτα τον σκύλο σας, πηγαίνετε για τρέξιμο ή απλά χορέψτε στην κουζίνα σας! Κάθε είδους σωματική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να αποβάλλετε το άγχος για το γάμο σας.

 

Ο χορός μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το άγχος.

 

Μείνετε κοντά με τον αγαπημένο σας

Κάτω από την πίεση και το άγχος της προετοιμασίας του γάμου, είναι πολύ εύκολο να χάσετε την επαφή με το πρόσωπο που αγαπάτε περισσότερο – τον σύντροφό σας. Κανονίστε ένα ραντεβού, βγείτε για ένα ρομαντικό δείπνο ή δείτε μία ταινία στο σπίτι και παραγγείλτε delivery. Όπως και να έχει, περάστε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί, όπως παλιά. Και, αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τον επερχόμενο γάμο σας, βρείτε το θάρρος να του τις πείτε.

 

Δείτε μία ταινία στο σπίτι με τον αγαπημένο σας.

 

 

Τέλος, να θυμάστε ότι είναι η ζωή σας και το τελευταίο λόγο τον έχετε εσείς και μόνο. Ακόμα και λάθος να κάνετε, θα ξέρετε ότι το έχετε επιλέξει εσείς.

 

 

by Βάσια Καττή

 

.