Τα Αναπάντεχα Πλεονεκτήματα του Μικρού Γάμου


Χωρίς αμφιβολία, η λίστα των καλεσμένων θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα στον σχεδιασμό του γάμου σας, καθώς, όσο πιο πολλά άτομα καλείτε, τόσο αυξάνεται και ο προϋπολογισμός του γάμου. Ένας μικρός γάμος, σημαίνει και πολύ λιγότερες δαπάνες συνολικά, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Εδώ, θα βρείτε τις λεπτομέρειες στις οποίες μπορείτε να επενδύσετε τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε.

Περισσότερα Λουλούδια

Τα άνθη, που θα δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τον γάμο σας, μπορούν να πολλαπλασιαστούν, πιάνοντας περισσότερο χώρο στο budget σας. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο λουλούδια για την Εκκλησία, αλλά και για το τραπέζι, την είσοδο, το μπαρ. Εναλλακτικά, μπορείτε να ενισχύσετε την διακόσμηση στην τελετή, με ροδοπέταλα στον διάδρομο ή μικρά μπουκετάκια στις καρέκλες. Χρώματα και μυρωδιές θα δώσουν μία όμορφη νότα στον γάμο σας.

 

Επιτραπέζια Διακόσμηση

Εδώ, δεν μιλάμε απλώς για περισσότερα λουλούδια. Αν το δείπνο γίνεται για λιγότερους καλεσμένους από ό,τι αναμενόταν, θα έχετε επιπλέον χρήματα για να ξοδέψετε σε πράγματα όπως προσαρμοσμένο μενού, σπέσιαλ κοκτέιλ και επίσημα, κομψά τραπεζομάντηλα. Αυτά τα πράγματα συνήθως είναι μικρής αξίας στους γάμους με πολλούς καλεσμένους. Μπορείτε να υπερβάλετε στη διακόσμηση του τραπεζιού της δεξίωσης, πλέον έχετε την άνεση!

 

Τραπέζι σε γάμο με λίγους καλεσμένους.

 

Ενισχύστε τη Μουσική

Η ψυχαγωγία στη γαμήλια δεξίωση μπορεί να είναι από πολύ οικονομική -με λιγότερες επιλογές, βέβαια- έως υπερβολικά ακριβή. Σε γάμους με πολλούς καλεσμένους μπορεί το ζευγάρι να μην έχει τη δυνατότητα να κλείσει τον αγαπημένο του DJ ή να έχει τον τέλειο φωτισμό και την μοναδικά στολισμένη πίστα που θα ήθελε. Από την άλλη, σε έναν πιο οικείο γάμο έχετε ανοιχτές όλες αυτές τις επιλογές. Δεν σας συμβουλεύουμε να ξοδέψετε μια περιουσία, όμως, αναμφισβήτητα, μπορείτε να ενισχύσετε τη μουσική.

 

Ρυθμίστε τη Διάθεση

Άλλη μία λεπτομέρεια που μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω της μικρής λίστας καλεσμένων, είναι ο φωτισμός για διακοσμητικούς σκοπούς. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τρόπους με τον οποίο μπορείτε να στολίσετε τη δεξίωσή σας. Ο φωτισμός φτιάχνει την ατμόσφαιρα στον χώρο, δίνει μία αίσθηση ρομαντισμού και νοσταλγίας με τα κεράκια και τα φαναράκι που μπορεί να χρησιμοποιήσετε.

 

Φωτισμός στο τραπέζι του γάμου.

 

Ποικιλία στα Ποτά

Τα περισσότερα ζευγάρια περιορίζουν το μενού για τα ποτά στη δεξίωση με κρασί και μπύρα, καθώς οτιδήποτε άλλο, όταν τα άτομα είναι πολλά, κοστίζει πολύ παραπάνω. Σε έναν πιο μικρό γάμο, μπορείτε να έχετε έναν κατάλογο με μια ποικιλία αλκοολούχων, μπύρα, κρασί, ποτά, κοκτέιλ, ακόμα και σαμπάνια! Θα ικανοποιήσετε όλα τα γούστα και οι καλεσμένοι σας σίγουρα θα το εκτιμήσουν.

 

Όταν πρόκειται για γαμήλιες δεξιώσεις, πολλά ζευγάρια συμφωνούν: ο αριθμός των καλεσμένων είναι σημαντικός. Λιγότεροι άνθρωποι μπορεί να σημαίνει μια πιο προσωπική γιορτή. Υπάρχει περισσότερος χρόνος για να περάσει το ζευγάρι με τους καλεσμένους, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, ενώ ο καθένας συνεισφέρει στη δεξίωση με τον δικό του, μοναδικό τρόπο. Ένα οικείο τραπέζι, όπως φαίνεται, έχει και τα πλεονεκτήματά του.

 

Μικρός γάμος στην παραλία

 

Εσείς, πώς φαντάζεστε την δεξίωση του γάμου σας; Θα κάνατε έναν μικρό, οικείο γάμο;

 

 

by Βάσια Καττή

 

 MORE FOR YOU...

Μαρινακής-Καλπάκη: έβαλαν στεφάνι στην Κρήτη

Μαρινακής-Καλπάκη: έβαλαν στεφάνι στην Κρήτη

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκε την Κυριακή 31 Ιουλίου ο Ιωσήφ Μαρινάκης και η εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Καλπάκη

Βρείτε την τέλεια κάπα για το bridal look σας

Βρείτε την τέλεια κάπα για το bridal look σας

Ένα από τα αγαπημένα items της σεζόν, η κάπα, ταιριάζει «γάντι» στη μεγάλη μέρα.

Μενού Γαμήλιας Δεξίωσης: Ο Απόλυτος Οδηγός

Μενού Γαμήλιας Δεξίωσης: Ο Απόλυτος Οδηγός

Δοκιμάζετε ξανά και ξανά και δεν ξέρετε τι να διαλέξετε; Παρακάτω, θα βρείτε τις καλύτερες συμβουλές για το μενού στο τραπέζι μετά τα στέφανα.

Νυφικά με χρώμα για τις νύφες που έχουν βαρεθεί τα συνηθισμένα

Νυφικά με χρώμα για τις νύφες που έχουν βαρεθεί τα συνηθισμένα

Καλό και το λευκό, αλλά όταν υπάρχουν τόσα χρώματα, γιατί να κολλάμε μόνο σε ένα?

10 Looks με αλογοουρά για τη μεγάλη μέρα

10 Looks με αλογοουρά για τη μεγάλη μέρα

Βρείτε την τέλεια αλογοουρά για τη μεγάλη μέρα!

Τα πάντα για τον παραμυθένιο γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Τα πάντα για τον παραμυθένιο γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Χάρι και Μέγκαν: Ο παραμυθένιος γάμος που παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι