Η χάρτινη γκαρνταρόμπα της νύφης

Κατηγορία - Οργάνωση Γάμου


Δεν σας προτρέπουμε να μιμηθείτε την Marie Christine Perreau-Saussine που το 1967 ανέθεσε στον haute couturier Paco Rabanne να της σχεδιάσει ένα χάρτινο νυφικό στολισμένο με χάρτινα λουλούδια και μια χάρτινη επίσης ουρά μήκους τεσσάρων μέτρων(!), αλλά πώς να εντυπωσιάσετε εξοπλισμένη με όλο το «χαρτοβασίλειο» του γάμου σας, όταν συναντήσετε τον τυπογράφο σας!

protaseis gamou mag 2023

Ένα προσκλητήριο, ακόμη και το πιο καλαίσθητο, το πιο πρωτότυπο, το πιο χαριτωμένο, το πιο πολυτελές, δεν είναι πια από μόνο του αρκετό!

Κανονίστε ένα ραντεβού διάρκειας τουλάχιστον 2 ωρών με το τυπογραφείο στο οποίο καταλήξατε και δώστε μια ολοκληρωμένη παραγγελία γιατί η γαμήλια «χάρτινη γκαρνταρόμπα» είναι πολύ σημαντική! Θα σας γλυτώσει από περιττά τηλεφωνήματα των καλεσμένων σας για διευκρινίσεις, θα δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις, θα προϊδεάσει για την ατμόσφαιρα επισημότητας (ή όχι) της δικής σας γαμήλιας τελετής.

Τι χρειάζεστε;

 

  • Save the date κάρτες, ειδικά αν ο γάμος σας γίνεται εκτός πόλης και ιδιαίτερα αν γίνεται κάποια εποχή ή Σαββατοκύριακο δημοφιλές για γάμους! Προλάβετε και «κλείστε» εσείς πρώτες την ποθητή ημερομηνία, διασφαλίζοντας την παρουσία των φίλων και συγγενών που θα προσκαλέσετε! Οι save the date κάρτες αποστέλλονται τουλάχιστον 2-3 μήνες πριν το γεγονός δηλαδή, πρακτικά, από τη στιγμή που έχετε ορίσει ημερομηνία και έχετε δεσμεύσει την εκκλησία όπου θα τελεστεί ο γάμος.

 

* Ευχαριστήριες κάρτες με τα ονοματεπώνυμα γαμπρού και νύφης τυπωμένα επάνω αλλά και αρκετό χώρο για ένα προσωποποιημένο κείμενο που θα είναι γραμμένο στο χέρι και θα διαφοροποιείται από παραλήπτη σε παραλήπτη αφού πρέπει στο κείμενο να γίνεται μια κομψή αναφορά στο δώρο που έστειλε ο καθένας.

FAQ : Μπορώ να στείλω thank you note σε κάποιον που δεν έστειλε δώρο; Αυτό επαφίεται στη δική σας επιλογή. Κάποιοι λένε πως δεν είναι ευγενικό γιατί μοιάζει με…υπενθύμιση της κοινωνικά επιβαλλόμενης πρακτικής να στείλει γαμήλιο δώρο. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως μπορούν απλά να ευχαριστήσουν τον παραλήπτη για την παρουσία του στο γάμο, ανεξαρτήτως αν ήρθε με δώρο ή με άδεια χέρια! Σε κάθε περίπτωση, οι ευχαριστήριες κάρτες αποστέλλονται μετά το γάμο και ποτέ πριν, επειδή το savoir vivre υπαγορεύει να μην αναφέρονται μαζί ο γαμπρός και η νύφη πριν ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Η τυπωμένη «υπογραφή» των ευχαριστηρίων με τα μικρά ονόματα του ζευγαριού αντί ολόκληρα τα ονοματεπώνυμα είναι, από την άλλη, απολύτως αποδεκτή!

 

* Αλμπουμ για τις γαμήλιες φωτογραφίες! Διαλέξτε ένα ή περισσότερα από την πλούσια συλλογή των τυπογραφείων: το λευκό δερμάτινο εξώφυλλο έχει από καιρού αντικατασταθεί από μια ποικιλία υλικών και στυλ. Ζητήστε απαιτητικά το χαρτί να είναι χωρίς οξέα για να μην αλλοιωθούν τα χρώματα των φωτογραφιών με την πάροδο του χρόνου και τα πλαστικά «μανίκια» να είναι της ποιότητας που χρησιμοποιούν οι αρχειοθήκες, διαφορετικά τα παιδιά σας θα σας βλέπουν…παραμορφωμένους!

 

  • Βιβλίο ευχών για τη δεξίωση: μια παράδοση που δεν έφυγε ποτέ από τη γαμήλια μόδα! Κάποια στιγμή επικράτησε η λογική της ευχετήριας κάρτας, μία για τον κάθε καλεσμένο, πάνω στα τραπέζια της γαμήλιας δεξίωσης αλλά μαντέψτε! Άλλοι δεν την έγραφαν, άλλοι δεν είχαν μαζί τους στυλό, άλλοι δεν καταλάβαιναν περί τίνος επρόκειτο! Προτιμήστε τη δοκιμασμένη μέθοδο του βιβλίου ευχών, στο οποίο γράφουν οι καλεσμένοι είτε κατά την είσοδό τους (θα γεμίσετε τυπικούρες βέβαια) είτε κατά την έξοδό τους από τη δεξίωση, οπότε τα σχόλια θα είναι πιο εγκάρδια και ειλικρινή, έστω και πιο χιουμοριστικά αφού θα έχει προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ!

 

* Καρτελάκια για τα τραπέζια της δεξίωσης, μεγάλα ή/και μικρά! Επίσης «ασορτί» με την υπόλοιπη χάρτινη γκαρνταρόμπα, εναρμονισμένα με το στυλ του γάμου σας

 

 

Τα μεγάλα είναι οι «μπούσουλες» των τραπεζιών για την ταξιθεσία, είτε με την συνηθισμένη αρίθμηση, είτε με πιο πρωτότυπες επιλογές ονομάτων. Τα μικρά είναι οι ονομαστικές κάρτες π.χ. κ. Παπαδόπουλος, κ. Παπαδοπούλου για την ακριβή θέση του κάθε καλεσμένου και δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη επισημότητα και φροντίδα εκ μέρους σας για την διευκόλυνσή τους. Είναι μεν πιο περιοριστικά αλλά από την άλλη, αρκετοί τα φυλούν ως αναμνηστικό του γάμου! Δική σας η απόφαση!