Διακόσμηση Σπιτιού: Οι τάσεις που θα λατρέψουμε το 2017

Κατηγορία - Σπίτi


Μοιάζει σαν να γιορτάσαμε χθες τον ερχομό του νέου έτους κι όμως ήδη οι διακοσμητές μοιράζονται μαζί μας τις μεγαλύτερες τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση για το 2017. Μπορεί να κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι σας, να θέλετε μια αλλαγή ή να μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι. Εδώ, θα βρείτε τα κορυφαία trends που θα κυριαρχήσουν διεθνώς το νέο έτος.

.

Η Τερρακότα

Τα ζεστά υλικά, όπως τα πλακάκια από τερρακότα, θα αντικαταστήσουν τις δροσερές και λευκές αποχρώσεις που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς το 2016. Τα πλακάκια αυτά θα φαίνονται φυσικά, ενώ θα χρησιμοποιούνται κυρίως στους τοίχους, τα μπάνια, ή στην επένδυση για το τζάκι. Η τάση αυτή θα μπορέσει να προσθέσει χαρακτήρα και ζεστασιά στην εσωτερική διακόσμηση.

 

Τα ζεστά υλικά θα αντικαταστήσουν τις δροσερές αποχρώσεις.

 

Ο Φελλός

Ο φελλός είναι ένα από τα πιο οικολογικά υλικά που μπορούμε να τοποθετήσουμε μέσα στο χώρο του σπιτιού μας, αλλά και ένα από τα πιο εναλλακτικά και μοντέρνα και, ναι, επιστρέφει δυναμικά το 2017. Δεν είναι μόνο μία κομψή ιδέα, είναι και ένα υλικό που θα προσθέσει ζεστασιά στο χώρο σας. Παράλληλα, ο φελλός αποτελεί ένα από τα κορυφαία υλικά για ηχομόνωση, λόγω της συμπαγής δομής του, ενώ βεβαίως παρέχει και μόνωση απέναντι σε αέρια και υγρά. Το νέο έτος, ο φελλός πιθανολογείται πως θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ολόκληρους τοίχους.

 

Ο φελλός επιστρέφει δυναμικά το 2017.

 

Το Σκούρο Πράσινο

Οι σκούρες αποχρώσεις του πράσινου θα γίνουν το νέο must-have χρώμα του εσωτερικού χώρου. Έτσι, πείτε αντίο στο ναυτικό και το σκούρο μπλε. Το σκούρο πράσινο σαν χρώμα βαφής δημιουργεί ένα υπέροχο χειμωνιάτικο σκηνικό σε ένα δωμάτιο. Από την άλλη, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μια πολυθρόνα, ή σε μαξιλάρια και είδη ντεκόρ για να προσθέσετε βάθος στον χώρο και να φέρετε στο σπίτι σας λίγο χρώμα από την ύπαιθρο.

 

Σκούρος πράσινος καναπές σε καθιστικό.

 

Οι Τάσεις Φυγής

Τα σπίτια με ήρεμες γωνίτσες και «καταφύγια» γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, καθώς οι άνθρωποι αντιδρούν στην όλο και πιο τεχνολογική ζωή μας. Με τη συνεχώς αυξανόμενη ποσότητα του χρόνου που δαπανάται μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή ή ένα smartphone, το 2017 θα υπάρξει μεγάλη επιθυμία για τη δημιουργία χώρων στη ζωή μας, μακριά από το ψηφιακό κόσμο. Πλέον, οι άνθρωποι επιδιώκουν τη δημιουργία κάποιου είδους «καταφύγιων» γαλήνης και ηρεμίας μέσα στο σπίτι, είτε πρόκειται για ένα ολόκληρο δωμάτιο, είτε απλά για μία μικρή γωνίτσα κάπου μέσα στο σπίτι, στην οποία μπορούμε να χαλαρώσουμε. Χρησιμοποιήστε χαλαρωτικά έπιπλα, όπως τεράστιες πολυθρόνες, μάλλινα χαλιά και μαξιλάρες για τα πατώματα.

 

Χώρος για χαλάρωση.

 

Ντυμένα Κεφαλάρια Κρεβατιών

Σύμφωνα με τους διακοσμητές εσωτερικού χώρου, τα κρεβάτια θα αλλάξουν δραματικά το 2017, με ντυμένα κεφαλάρια τα οποία θα αντικαταστήσουν αυτά που κυριαρχούν στην αγορά σήμερα. Τα ιδιαίτερα κεφαλάρια, λοιπόν, θα είναι μεγάλη τάση το νέο έτος. Είτε επιλέξετε ένα πιο απλό μοντέλο σε ουδέτερο χρώμα, είτε ένα πιο εκκεντρικό, για παράδειγμα ένα βελούδινο, το κεφαλάρι είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αναβαθμίσετε την κρεβατοκάμαρά σας και δίνει άμεσα λάμψη στο χώρο.

 

 

Ντυμένο κεφαλάρι κρεβατιού.

 

Εσείς, ποιες από αυτές τις τάσεις θέλετε να δοκιμάσετε τη νέα χρονιά; Διαβάσατε κάτι που σας έκανε εντύπωση;

 

by Βάσια Καττή