Το κίτρινο κάνει ένα δυναμικό comeback στα σπίτια μας


Όταν πρόκειται για εσωτερική διακόσμηση, το κίτρινο έχει κάποια προβληματάκια. Δεν το αγαπούν καθολικά όπως το μπλε, δεν είναι πάντα σικ όπως το γκρι, avant-garde όπως το μαύρο, ή επαναστατικό όπως το κόκκινο. Ίσως για τα παραπάνω οι περισσότεροι προσπερνούν το κίτρινο όταν επιλέγουν τα χρώματα που θα μπουν στον χώρο τους. Εδώ θα δείτε γιατί το χαρούμενο, φωτεινό και ενεργητικό κίτρινο δεν αξίζει αυτή την αντιμετώπιση.

Αυτή η απόχρωση κάνει μία πολύ δυναμική επιστροφή φέτος και πολλοί διακοσμητές προβλέπουν ότι θα βρει τον τρόπο να μπει στα σπίτια των ανθρώπων. Οι διαφορετικές αποχρώσεις του κίτρινου μπορούν να ενσωματωθούν παντού και είναι το κλειδί για πολλά διαφορετικά στιλ διακόσμησης. Το κίτρινο τώρα επανέρχεται σαν σημαντικό, συνδετικό χρώμα στα δωμάτια του σπιτιού μας.

 

Εκτός από το ότι είναι τάση, υπάρχουν κάποιοι ακόμη λόγοι για τους οποίους πρέπει να βάλετε το κίτρινο στο σπίτι σας (και δείτε πώς θα το κάνετε σωστά).

 

#1: Είναι ένα χρώμα που φτιάχνει τη διάθεση των ανθρώπων

Όταν είμαστε αντιμέτωποι με το φαινομενικά ατελείωτο σκοτάδι του χειμώνα, είναι τόσο όμορφο το να μπαίνουμε σε ένα φωτεινό δωμάτιο που μας δίνει την αίσθηση μίας ηλιόλουστης μέρας! Το χρώμα έχει τη δύναμη να κάνει τους ανθρώπους λίγο πιο αισιόδοξους, πιο ευτυχισμένους, πιο θετικούς. Αν δεν το έχετε ανάγκη αυτό, θα ήθελα πολύ να μάθω πιο είναι το μυστικό σας.

 

#2: Το κίτρινο κολακεύει τα άλλα χρώματα

Ο χρωματικός συνδυασμός του κίτρινου και του γκρι συχνά θεωρείται passé, ωστόσο πολλοί υποστηρικτές του εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δείχνει υπέροχος. Η αντίθεση του κίτρινου ενισχύει το πλούσιο σε βάθος γκρι χρώμα. Ακόμη και τα λευκά τελειώματα και τα ντουλάπια φαίνονται πιο καθαρά και φωτεινά σε αυτό το δωμάτιο με τις κίτρινες αποχρώσεις.

 

#3: Ενισχύει το φως

Το κίτρινο κάνει τα δωμάτια να φαίνονται πιο φωτεινά, ακόμα και όταν είναι μία απαλή απόχρωση, όπως και στο σαλόνι που βλέπετε. Είναι τόσο ισχυρή η επίδρασή του, που ίσως πρέπει να είστε και προσεκτικοί στον τρόπο που ενισχύετε τη δύναμή του. Μπορεί, δηλαδή, να μην το θέλετε στην κρεβατοκάμαρά σας, αλλά σίγουρα είναι ένα ευπρόσδεκτο χρώμα στη γωνιά του σπιτιού που παίρνετε το πρωινό σας, ή στο γραφείο. Όταν αποφασίζετε την απόχρωση του κίτρινου, να έχετε στο μυαλό σας ότι τις περισσότερες φορές το κίτρινο είναι στην πραγματικότητα πιο έντονο από ό,τι φαίνεται στην παλέτα με τα χρώματα. Καλό είναι, λοιπόν, να διαλέξετε μια απόχρωση λίγο πιο ανοιχτή από αυτήν που θέλετε στην πραγματικότητα.

 

#4: Τραβάει την προσοχή, ακόμη και σε μικρές δόσεις

Μικρά ή μεγάλα, τα κίτρινα αξεσουάρ είναι αρκετά εντυπωσιακά για να αλλάξουν εντελώς την αισθητική ενός δωματίου. Με τα αξεσουάρ, μπορείτε να μετριάσετε τη δύναμη που θα είχε ένας κίτρινος τοίχος, να έχετε όλα τα θετικά του χρώματος στο δωμάτιο, απλά σε μικρότερη ποσότητα. Το δωμάτιο που βλέπετε παραπάνω είναι λευκό και όμως οι κίτρινες λεπτομέρειες τραβούν την προσοχή, χωρίς να κουράζουν ή να μπερδεύουν.

 

#5: Το κίτρινο έχει ένα εκλεπτυσμένο βάθος

Αν θέλετε να προσθέσετε κάποια διάσταση ή σχέδιο σε ένα δωμάτιο με μοτίβο, κρατήστε το ίδιο χρώμα με τον τοίχο, αλλά αλλάξτε τον τόνο για να υπάρχει αντίθεση. Ή απλά βάλτε διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου, όπως στην παραπάνω ταπετσαρία, σε αυτόν τον μεγάλο χώρο.

 

Δοκιμάστε το! Τι έχετε να χάσετε?

by Βάσια Καττή

 MORE FOR YOU...

7+2 Hairstyles για την Κουμπάρα

7+2 Hairstyles για την Κουμπάρα

Υπέροχες ιδέες για το χτένισμα της κουμπάρας.

Ρομαντικοί φιόγκοι παντού: Φρέσκες ιδέες για να τους ενσωματώσετε στη μεγάλη μέρα

Ρομαντικοί φιόγκοι παντού: Φρέσκες ιδέες για να τους ενσωματώσετε στη μεγάλη μέρα

Αυτή η θηλυκή και ρομαντική πινελιά θα δώσει νέα πνοή στη μέρα του γάμου σας.

Απροσδόκητες προκλήσεις για τις νύφες που παντρεύονται την Άνοιξη

Απροσδόκητες προκλήσεις για τις νύφες που παντρεύονται την Άνοιξη

Και πώς θα προετοιμαστείτε για να τις αντιμετωπίσετε!

Σικ ιδέες για ένα χειμωνιάτικο πάρτι αρραβώνων

Σικ ιδέες για ένα χειμωνιάτικο πάρτι αρραβώνων

Απλά και μόνο επειδή κάνει κρύο έξω, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να οργανώσετε ένα cool πάρτι αρραβώνων!

Ένας γάμος τα Χριστούγεννα

Ένας γάμος τα Χριστούγεννα

Δεν υπάρχει πιο όμορφη περίοδος από την εποχή που όλα είναι στολισμένα χριστουγεννιάτικα! Οργανώστε έναν γάμο κομψό, ζεστό και ρομαντικό.

Διακόσμηση Γάμου: 8 χρυσές λεπτομέρειες που θα λατρέψετε

Διακόσμηση Γάμου: 8 χρυσές λεπτομέρειες που θα λατρέψετε

Προσθέστε χρυσό στη διακόσμηση του γάμου σας για αριστοκρατική κομψότητα.