50 αποχρώσεις του λευκού

Κατηγορία - Νύφη & Γαμπρός


Είναι γνωστό πως η βασίλισσα Βικτωρία το 1840 έκανε trendy το λευκό νυφικό και αυτή η μόδα κρατά εδώ και 176 χρόνια! Η αλήθεια είναι πως το άσπρο χρώμα κολακεύει τις περισσότερες γυναίκες αρκεί να ανακαλύψουν τη δική τους, ιδανική απόχρωση! Mε το δειγματολόγιο του Pantone στο χέρι λοιπόν…

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ

 

* Stark white ή Blue white

H πιο ανοιχτή απόχρωση λευκού, δείχνει τέλεια σε μαυρισμένο δέρμα ή σταρένιο. Καλύτερα να το αποφύγετε αν είστε ξανθιά με πολύ ανοιχτή επιδερμίδα.

 

* Νatural white

Πιο απαλός τόνος που συναντάται στα ακριβότερα υλικά όπως το μετάξι και ταιριάζει στις ξανθές με ανοιχτόχρωμο δέρμα.

 

* Ivory

Το άσπρο του ελεφαντόδοντου μπορείτε να το βρείτε και ως «eggshell» ή «candlelight» έχει χρυσούς ή υποκίτρινους τόνους μέσα του και φωτίζει τα πιο ανοιχτά δέρματα και μαλλιά.

 

* Rum ή Champagne

Εδώ οι τόνοι που συνυπάρχουν είναι ροζέ και δείχνει υπέροχο σε φυσικά σκούρες επιδερμίδες, μαυρισμένες ή σταρένιες.

 

 

S.O.S.

Ίσως δυσκολευτείτε λίγο να συνδυάσετε την τέλεια απόχρωση του λευκού με παπούτσια ή τα υπόλοιπα νυφικά αξεσουάρ, αξίζει όμως τον κόπο γιατί μόνον έτσι θα δείχνετε λαμπερή και αιθέρια. Η λάθος απόχρωση θα σας «βγάζει» μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, θα δείχνετε χλωμή και κουρασμένη και θα κάνει τα δόντια σας να φαίνονται κιτρινισμένα!

 

TIP

Εκτός από το πρόσωπο, δείτε το χρώμα του υφάσματος και στο σώμα σας: πρέπει να κάνει θετικό contrast με τα μπράτσα, το ντεκολτέ, την πλάτη ή και τα πόδια, όλα δηλαδή τα σημεία που πιθανόν αφήνει ακάλυπτα το σχέδιο του νυφικού.

 

SKIN PERFECT

 

* αν το δέρμα σας είναι ανοιχτό με τάση για κοκκινίλες, διαλέξτε πιο πλούσιους, κρεμώδεις τόνους για να «σβήσουν» τη ρόδινη επιδερμίδα.

* αν το δέρμα σας είναι μεσαίας απόχρωσης με μια ιδέα ώχρας, το λευκό του διαμαντιού και της σαμπάνιας φτιάχτηκε ακριβώς για σας.

* αν το δέρμα σας είναι σκούρο, είστε τυχερή! Σας αρμόζουν τα περισσότερα λευκά!

* αν όμως συνυπάρχουν στο σκούρο δέρμα σας τόνοι του κίτρινου, αποφύγετε τα ivory υλικά που θα το τονίσουν. Προτιμήστε τη γκάμα των ακραίων λευκών-stark white ή των ροζέ, σαμπανιζέ!