Ο σωστός καναπές για το σαλόνι σας


Κάθε φορά που επισκέπτεστε το σπίτι φίλων ή γνωστών σας το πρώτο μέρος στο οποίο περνάτε είναι το καθιστικό και ο καναπές είναι το πιο σημαντικό κομμάτι αυτού του δωματίου. Αυτός είναι το κεντρικό στοιχείο μας, και πάνω σε αυτόν στηριζόμαστε για να «χτίσουμε» την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου. Στη συνέχεια του άρθρου, θα βρείτε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες, για να διακοσμήσετε κι εσείς τον καναπέ του σαλονιού με όμορφο και μοντέρνο τρόπο.

 

Το Μεγάλο Σαλόνι

Στην περίπτωση που ο χώρος του σαλονιού είναι πολύ μεγάλος, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να πάρετε έναν γωνιακό καναπέ που να δημιουργεί δύο γωνίες αντί για μία.

Γωνιακός καναπές σε μεγάλο καθιστικό.

 

Ο Γκρι Καναπές

Αν είστε μοντέρνοι τύποι, ένας γκρι καναπές είναι μία πολύ ωραία επιλογή. Αν τελικά επιλέξετε έναν ουδέτερο, γκρι καναπέ, μπορείτε να πειραματιστείτε με πολύχρωμα μαξιλάρια ή ακόμα και να τοποθετήσετε μια ταπετσαρία με ωραίο σχέδιο πίσω του. Όπως και να έχει, οι επιλογές είναι απεριόριστες και το αποτέλεσμα πολύ ενδιαφέρον.

Καναπές σε γκρι σκούρο χρώμα.

 

Ο Καναπές Χωρίς Πλάτη

Από την άλλη, μήπως θέλετε κάτι πιο εναλλακτικό? Μία πρωτότυπη ιδέα είναι να επιλέξετε έναν καναπέ χωρίς πλάτη και να τοποθετήσετε μερικά μαξιλάρια που διαμορφώνονται εύκολα και είναι πολύ άνετα.

Καναπέδες χωρίς πλάτη, για όσους θέλουν κάτι πιο εναλλακτικό.

 

Το Χαμηλό Ταβάνι

Αν το σπίτι σας έχει γενικά χαμηλό ταβάνι, ιδανική επλογή είναι οι χαμηλοί καναπέδες (που είναι και μόδα!). Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και σίγουρα θα το απολαύσετε, τόσο εσείς, όσο και οι καλεσμένοι σας. 

Καφέ γωνιακός, χαμηλός καναπές.

 

Τα Έντονα Χρώματα

Σας αρέσει να τολμάτε στη διακόσμηση του σπιτιού σας? Τα έντονα χρώματα δίνουν πάντα μοντέρνα πινελιά σε έναν χώρο, αρκεί να τοποθετηθούν και συνδυαστούν σωστά. Για πολλούς, ένας καναπές σε έντονο χρώμα είναι δύσκολος, με την έννοια ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή στα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Δώστε βάση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι σικ και όχι βαρύ και άκομψο.

Κίτρινος καναπές συνδυασμένος με λευκό.

 

Ο Ουδέτερος Καναπές

Η επιλογή ενός ουδέτερου καναπέ είναι safe και σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει. Αν σας ακούγεται βαρετό σαν ιδέα, μην ανησυχείτε! Μερικές φορές, οι καναπέδες αποκτούν στιλ με βάση την τριγύρω διακόσμηση. Κάποιοι καναπέδες είναι ουδέτεροι και επηρεάζονται οπτικά από το γενικό στιλ ενός χώρου. Έτσι, με μοντέρνες πινελιές κοντά στον καναπέ, θα του δώσετε στιλ, ενώ θα μπορείτε να κάνετε αμέτρητες αλλαγές στο δωμάτιο, με τον ίδιο καναπέ.

Απλός καναπές με μοντέρνα διακόσμηση.

 

Τα μαξιλάρια

Τέλος, δώστε βάση στα μαξιλάρια. Μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν πάρα πολύ το στιλ ενός απλού καναπέ, αλλά και να κολακεύσουν έναν καναπέ σε έντονο χρώμα.

Καναπές με λαχανί μαξιλάρια.

 

by Βάσια Καττή

">MORE FOR YOU...

8 Γαμήλια Beauty Tips από τη Makeup Artist της Beyoncé

8 Γαμήλια Beauty Tips από τη Makeup Artist της Beyoncé

Η Mally Roncal δίνει τις καλύτερες συμβουλές της στις μέλλουσες νυφούλες.

Υπέροχες βελούδινες λεπτομέρειες για τη μεγάλη μέρα

Υπέροχες βελούδινες λεπτομέρειες για τη μεγάλη μέρα

Από την ανθοδέσμη της νύφης, μέχρι και τη γραβάτα του γαμπρού, αυτές οι βελούδινες πινελιές θα σας κλέψουν την καρδιά.

Τα wedding trends που πρέπει να κρατήσετε για το 2020 και αυτά που πρέπει να ξεχάσετε οριστικά

Τα wedding trends που πρέπει να κρατήσετε για το 2020 και αυτά που πρέπει να ξεχάσετε οριστικά

Ρωτήσαμε τους ειδικούς τι θέλουν (και τι δεν θέλουν!) να δουν στους γάμους της νέας δεκαετίας.

Βράσε... ρύζι

Βράσε... ρύζι

Το ρύζι που παραδοσιακά έραινε κατά κιλά το ζευγάρι την ώρα του Ησαϊα, έχει εξοστρακιστεί από πολλές εκκλησίες. Πώς θα «ριζώσουν» οι νεόνυμφοι;

Νυφικό... με ιστορία

Νυφικό... με ιστορία

Το πιο πολύτιμο ένδυμα στη ζωή μιας γυναίκας, το νυφικό, δεν έχει μόνον τούλια και δαντέλες αλλά και…μακριά ιστορία!

7 Σικ Μίνιμαλ Γαμήλια Προσκλητήρια

7 Σικ Μίνιμαλ Γαμήλια Προσκλητήρια

Τέλεια, μίνιμαλ προσκλητήρια για τα πιο σύγχρονα ζευγάρια.