Ο σωστός καναπές για το σαλόνι σας


Κάθε φορά που επισκέπτεστε το σπίτι φίλων ή γνωστών σας το πρώτο μέρος στο οποίο περνάτε είναι το καθιστικό και ο καναπές είναι το πιο σημαντικό κομμάτι αυτού του δωματίου. Αυτός είναι το κεντρικό στοιχείο μας, και πάνω σε αυτόν στηριζόμαστε για να «χτίσουμε» την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου. Στη συνέχεια του άρθρου, θα βρείτε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες, για να διακοσμήσετε κι εσείς τον καναπέ του σαλονιού με όμορφο και μοντέρνο τρόπο.

 

Το Μεγάλο Σαλόνι

Στην περίπτωση που ο χώρος του σαλονιού είναι πολύ μεγάλος, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να πάρετε έναν γωνιακό καναπέ που να δημιουργεί δύο γωνίες αντί για μία.

Γωνιακός καναπές σε μεγάλο καθιστικό.

 

Ο Γκρι Καναπές

Αν είστε μοντέρνοι τύποι, ένας γκρι καναπές είναι μία πολύ ωραία επιλογή. Αν τελικά επιλέξετε έναν ουδέτερο, γκρι καναπέ, μπορείτε να πειραματιστείτε με πολύχρωμα μαξιλάρια ή ακόμα και να τοποθετήσετε μια ταπετσαρία με ωραίο σχέδιο πίσω του. Όπως και να έχει, οι επιλογές είναι απεριόριστες και το αποτέλεσμα πολύ ενδιαφέρον.

Καναπές σε γκρι σκούρο χρώμα.

 

Ο Καναπές Χωρίς Πλάτη

Από την άλλη, μήπως θέλετε κάτι πιο εναλλακτικό? Μία πρωτότυπη ιδέα είναι να επιλέξετε έναν καναπέ χωρίς πλάτη και να τοποθετήσετε μερικά μαξιλάρια που διαμορφώνονται εύκολα και είναι πολύ άνετα.

Καναπέδες χωρίς πλάτη, για όσους θέλουν κάτι πιο εναλλακτικό.

 

Το Χαμηλό Ταβάνι

Αν το σπίτι σας έχει γενικά χαμηλό ταβάνι, ιδανική επλογή είναι οι χαμηλοί καναπέδες (που είναι και μόδα!). Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και σίγουρα θα το απολαύσετε, τόσο εσείς, όσο και οι καλεσμένοι σας. 

Καφέ γωνιακός, χαμηλός καναπές.

 

Τα Έντονα Χρώματα

Σας αρέσει να τολμάτε στη διακόσμηση του σπιτιού σας? Τα έντονα χρώματα δίνουν πάντα μοντέρνα πινελιά σε έναν χώρο, αρκεί να τοποθετηθούν και συνδυαστούν σωστά. Για πολλούς, ένας καναπές σε έντονο χρώμα είναι δύσκολος, με την έννοια ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή στα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Δώστε βάση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι σικ και όχι βαρύ και άκομψο.

Κίτρινος καναπές συνδυασμένος με λευκό.

 

Ο Ουδέτερος Καναπές

Η επιλογή ενός ουδέτερου καναπέ είναι safe και σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει. Αν σας ακούγεται βαρετό σαν ιδέα, μην ανησυχείτε! Μερικές φορές, οι καναπέδες αποκτούν στιλ με βάση την τριγύρω διακόσμηση. Κάποιοι καναπέδες είναι ουδέτεροι και επηρεάζονται οπτικά από το γενικό στιλ ενός χώρου. Έτσι, με μοντέρνες πινελιές κοντά στον καναπέ, θα του δώσετε στιλ, ενώ θα μπορείτε να κάνετε αμέτρητες αλλαγές στο δωμάτιο, με τον ίδιο καναπέ.

Απλός καναπές με μοντέρνα διακόσμηση.

 

Τα μαξιλάρια

Τέλος, δώστε βάση στα μαξιλάρια. Μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν πάρα πολύ το στιλ ενός απλού καναπέ, αλλά και να κολακεύσουν έναν καναπέ σε έντονο χρώμα.

Καναπές με λαχανί μαξιλάρια.

 

by Βάσια Καττή

">MORE FOR YOU...

Μπαλόνια στον γάμο σας: Πώς θα τα ενσωματώσετε στη μεγάλη μέρα

Μπαλόνια στον γάμο σας: Πώς θα τα ενσωματώσετε στη μεγάλη μέρα

Για μια στιγμή σκεφτείτε όλες τις υπέροχες εκδηλώσεις που συναντήσατε καθώς μεγαλώνατε – τι κοινό είχαν στη διακόσμηση; Τα μπαλόνια, φυσικά!

10 Χρυσοί κανόνες για την οργάνωση του γαμήλιου ταξιδιού

10 Χρυσοί κανόνες για την οργάνωση του γαμήλιου ταξιδιού

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τα πιο χρήσιμα tips για την οργάνωση μίας ονειρικής απόδρασης μετά τη μεγάλη μέρα.

Ένας μποέμ γάμος

Ένας μποέμ γάμος

Αν το στυλ σου είναι περισσότερο νύμφη του δάσους από ό,τι νεραϊδένια πριγκίπισσα, ένας μποέμ γάμος μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις.

Γάμος το καλοκαίρι: 7 Ιδέες για τη μεγάλη μέρα που δεν πρέπει να χάσετε

Γάμος το καλοκαίρι: 7 Ιδέες για τη μεγάλη μέρα που δεν πρέπει να χάσετε

Βρείτε καταπληκτικές ιδέες για να κάνετε ακόμη πιο ξεχωριστή την σημαντική αυτή ημέρα.

Τα πάντα για τον παραμυθένιο γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Τα πάντα για τον παραμυθένιο γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Χάρι και Μέγκαν: Ο παραμυθένιος γάμος που παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι

15 Πράγματα που πρέπει να ρωτήσετε τον Dj ή τη μπάντα της γαμήλιας δεξίωσης

15 Πράγματα που πρέπει να ρωτήσετε τον Dj ή τη μπάντα της γαμήλιας δεξίωσης

Αυτά που πρέπει να ρωτήσετε ΠΡΙΝ κλείσετε Dj ή μπάντα για το πάρτι της μεγάλης μέρας.